Pilot İstanbul’u böyle görünce şaşkınlığını gizleyemedi

Atatürk Havalimanı’na iniş gerçekleştirmek için alçalan uçağın pilotu, hava trafiğinin sakin olması üzerine şaşkınlığını gizleyemedi.

Pilot İstanbul’u böyle görünce şaşkınlığını gizleyemedi

İniş yaklaşma hattının boş olmasına şaşıran Türk Hava Yolları (THY) uçağının pilotu kuleye "İstanbul'u bu kadar boş görmemişiz, şaşırdım" dedi. Kule görevlisi ise "Biz de bugün biraz şaşkınız." karşılığını verdi. 

Atatürk Havalimanı’nda her gün binin üzerinde uçağın iniş-kalkışı gerçekleşiyor. İniş yaklaşmalarında uçuş trafiğinin en yoğun olduğu öğle saatler olmasına rağmen yaşanan sakinlik dikkat çekti. Bundan dolayı uçaklar havada tur atmadan ve gecikme yapmadan iniş yaptı. Pilotlar da uçuş trafiğini düzenlemekle görevli hava trafik kontrolörleri de bu duruma çok şaşırdı. Şaşkınlık pilot ve kontrolörler arasındaki konuşmalara da yansıdı. 

THY’nin öğlen saatlerindeki Karaçi-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağının pilotu bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. İniş için yaklaşmada olan TK119 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi THY uçağının pilotu, "İstanbul'u bu kadar boş görmemişiz, şaşırdım" anonsu dikkat çekti. Pilotla kule arasında şu konuşma gerçekleşti: 

PİLOT: Bizden başka trafik yok mu? Bir tek son yaklaşmada görüyorum
KULE: Sizin haricinizde bir trafik daha var yaklaşmada
PİLOT: Anladım. İstanbul'u bu kadar boş görmemişiz de şaşırdım
KULE: Anlaşıldı. Biz de bugün biraz şaşkınız

CHA

<< Önceki Haber Pilot İstanbul’u böyle görünce şaşkınlığını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER