Polis Saray önünde öğrencilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale ediyor


Güney Afrika'da binlerce öğrencinin harç ücreti artışlarını protesto için Devlet Başkanlığı Sarayı'na yürümesinin ardından gösteriler şiddet olaylarına dönüştü. Saray önünde tekerlek ve tuvalet kabini yakan göstericilere polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ediyor.

Bütün ülkenin dikkat kesildiği olayda her siyasi gruptan öğrencilere sükunet çağrıları yapılırken, Ekonomik Özgürlük Savaşçıları (EFF) partisine mensup kırmızı tişörtlü öğrenciler şiddet olaylarını başlatan grup olarak eleştiriliyor. Televizyon ve radyolardan öğrencilere haklı oldukları durumda haksız bir pozisyona düşmemeleri için disiplin içerisinde davranmaları tavsiyesinde bulunuluyor.

İdari başkent Pretoria'da Devlet Başkanlığı Sarayı olan Birlik Binası'nda Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın öğle saatlerinde öğrenci temsilcileri ile görüşmesine rağmen dışarıda protestoların şiddete dönüşmesi üzerine endişe artıyor.

Yaklaşık yarım saattir, öğrenciler yüksek çitlerin arkasından polise taş atıyor. Polis kalabalığı dağıtmak için güç kullanmaya devam ediyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Polis Saray önünde öğrencilere göz yaşartıcı gaz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER