AK Partili vekilden dershanelerle ilgili önemli uyarı

AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, dershanelerin devlet eliyle kapatılamayacağını söyledi.

AK Partili vekilden dershanelerle ilgili önemli uyarı

Yıldırım,Dershaneler kendi istekleriyle ya da ihtiyacın ortadan kalkmasıyla kapanabilir ama devlet eliyle, kanun gücüyle, yargı baskısıyla kapatılamaz. Kapatılırsa toplumda derin yaralar açılır.” dedi.

Dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasıyla ilgili haberler konusunda seçmen tabanlarından gelen soru ve tepkilere cevap vermekte zaman zaman zorlandıklarını belirten Milletvekili Yıldırım, “Zira teşebbüs hürriyeti ve eğitimde fırsat eşitliği gibi anayasal haklarla telif edilemeyecek bir durum algısı ortaya çıkıyor. Ayrıca bu süreç, bizi destekleyen seçmen tabanında farklı değerlendirmelere sebebiyet veriyor, yani bizimle hep beraber yürümüş, siyasi hiçbir beklentisi olmaksızın desteklemiş bir kesime karşı bir tavır gibi algılanıyor.” şeklinde konuştu. 

Yıldırım, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Dershaneler ve etüt merkezleri ki etüt merkezleri ücret almadan, gönüllü olarak bu faaliyetlerini yürütüyorlar, bu yönüyle ayrı tutulabilir, arz talep dengesi içinde piyasaya çıkar, faaliyetlerini icra ederler. Talep olmayınca da tabiatıyla kapılarına kilit vururlar. Demokratik ülkelerde piyasa, bu tabii süreçle şekillenir. Bunun dışındaki harici müdahaleler, demokratik olmayan baskıcı yönetimlerde olabilir ki bu, ülkemiz için partimizin iktidara gelmesinden önceki dönemlerde kaldığını düşündüğümüz bir durumdur. Dershaneler ve etüt merkezlerine olan ihtiyaç, ancak eğitim sistemimiz bütün öğrencilerimize kaliteli ve eşit eğitim imkanı sağlayabilirse asgari seviyeye inecektir. Eğitimde fırsat eşitliğine dershanelerin katkısını hepimiz görüyoruz. Ülkemizin doğusunda, güneydoğusunda, hattâ herhangi bir ilimizde aynı belde sınırları içinde bile aynı eğitim imkanlarına sahip olamayan çocuklarımız ve gençlerimiz var. Bunlar ancak dershane ve eğitim merkezleri sayesinde emsalleriyle yarışabilecek bir seviyeye gelebiliyorlar.  Biz istişareye önem vererek bugünlere gelen bir partiyiz. Dershaneler konusunda, siyasette yola birlikte çıktığımız ve bugüne kadar beraber yürüdüğümüz kesimler de dahil olmak üzere ilgili sivil toplum kuruluşları ve sözü olan her vatandaşımızın görüşleri dikkate alınarak, teşebbüs hürriyeti ve eğitimde fırsat eşitliği gibi evrensel ilkeler çerçevesinde uygun çözümler getirebileceğimizden eminim. ”

CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili vekilden dershanelerle ilgili önemli uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER