Abdullah Gül'den kritik köşk açıklaması

Cumhurbaşkanlığı konusunda Başbakan Erdoğan ile aralarında karar vereceklerini belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Sayın Başbakan istişareye ihtiyaç duydu" dedi

Abdullah Gül'den kritik köşk açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını cevapladı.

Gül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

"Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili takvim işlemeye başladı, adaylar belli olacaktır. Sayın Başbakan ve ben sözkonusu olduğunda ikimiz arasında bir karar vereceğimizi söyledik. Sayın Başbakan istişareye ihtiyaç duydu. Halk kimi istiyorsa onu seçecek. Bu konuda daha fazla bir şey söylemem. Herhangi bir siyasi risk, gerilim beklememek gerekir. Sabırla sürecin bitmesini beklemek gerekir.”

'SEÇİM SİSTEMİ MECLİS'İN BİLECEĞİ BİR KONU'

Cumhurbaşkanı Gül, seçim sistemiyle ilgili bir soru üzerine "O, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bileceği bir konu. Siyasi partiler, zaman zaman seçim sistemleri üzerinde çalışırlar, görüşürler. Önemli olan halkın temsilinin en iyi şekilde ve katılımının en iyi şekilde gerçekleşmesidir. O açıdan söyleyeceğim fazla bir şey yok çünkü ortada henüz berraklaşmış herhangi bir proje ve taslak da söz konusu değil. Gördüğüm kadarıyla bütün bunlar tartışma safhasında" dedi.

<< Önceki Haber Abdullah Gül'den kritik köşk açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER