Baykal için öyle bir ifade kullandı ki...

CHP'li vekil, Baykal'ı öveyim derken...

Baykal için öyle bir ifade kullandı ki...

Yıldıray Sapan: "Deniz Baykal, Atatürk'ten sonraki ulus devlet, laik devlet anlamındaki bir siyasal tanrısıdır"

Antalya Ekspres Gazetesi'ne konuşan CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, yanından hiç ayrılmadığı Deniz Baykal için şaşkına çeviren açıklamalarda bulundu. Baykal’ın CHP grubunda basına kapalı yaptığı konuşmayı kasete alıp medya mensuplarına dağıtmasıyla adı gündeme gelen Yıldıray Sapan, Türkiye’de kapı kapı dolaştıklarını söyleyerek “Herkes Baykal’a adeta tapıyor” dedi.

Sapan ilginç açıklamalarına şöyle devam etti: "Şu an Türkiye'de aktif siyasetin içindeki tek büyük lider, kesinlikle Baykal'dan başkası değildir. Ona Allah uzun ömür versin, tek çare kesinlikle Baykal'dır. Türkiye Cumhuriyeti'nde Atatürk'ten sonraki ulus devlet, laik devlet anlamındaki bir siyasal tanrısıdır. Dolayısıyla Baykal'a Allah uzun ömür versin, bir siyaset adamı olarak şu an içinde bulunduğumuz ulus devlet modelini sekteye uğratacak zihniyetin karşısında durabilecek tek devlet adamı modeli olan insan olarak aktif siyasetin içindeki tek liderdir."  

Baykal’ın çantasını taşımasıyla "çantacı” yakıştırması da yapılan Sapan, “Ben onu babamdan öte seviyorum. Değil çantası her şeyini taşır, saygıda kusur etmem” diye konuştu.
<< Önceki Haber Baykal için öyle bir ifade kullandı ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER