Dershanelerin kapatılmasıyla ortaya çıkacak büyük tehlike!

Dershanelerin kapatılması konusuna en sert tepkilerden biri de CHP Grup Başkanvakili Engin Altay'dan geldi. Altay, 'Dershanelerin kapatılması, ayıptır, yazıktır, gayri ahlakidir' dedi.

Dershanelerin kapatılmasıyla ortaya çıkacak büyük tehlike!

Dershanelerin kapatılmasını 'Pedagojik olmayan yaklaşım' olarak niteleyerek, dershanelerin bir ihtiyaçtan dolayı orataya çıktığını hatırlatan Engin Altay, "Bu yaklaşımın arkasında ne olduğunu, hangi odaklardan intikam alındığını, kimlere güç gösterisi olduğunu 10 yaşındaki çocuğa sorsanız o bile bilir artık. Torba yasa olarak geleceği belirtiliyor, çok ayıp, çok yazık' diye konuştu.

Dershaneler konusunda ihtiyaç kalmayınca zaten sistemin kendiliğinden ortadan kaybolacağını belirten Altay, "Ama ihtiyaç olduğu çok açık. Dershanelerin kapatılması yasa dışılığı, merdiven altını, zengin çocukların özel ders almasına sebep olur. Hükümetin görevi yasa dışılığı teşvik etmek değildir. " dedi.

Ülkedeki öğretmen açığına da değinen Altay "Bakanlığın 121 bin yeni öğretmen ataması gerekir ki, dışarıda kalan öğretmen açığı kapansın. Sen bunları almıyorsun, dershanelerdeki 55 - 60 bin öğretmeni de işsiz bırakacağım diyorsun, çok ayıp, çok gayri ahlaki. Bir cemaatle arandaki çatışmaya öğretmenleri kurban etmek, milyonlarca ailelerin gelecek hayallerini yok etmek ayıptır. Toplum bu yapılanların karşılığını sandıkta verir" şeklinde konuştu.

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Dershanelerin kapatılmasıyla ortaya çıkacak büyük tehlike! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER