Diyanet'in programında böyle konuştu

Başbakan Erdoğan '100 Yılın İslam Kültür Hizmeti’ programında isim kullanmadan birçok ithamlarda bulundu, 'yalancı peygamber ve sahte alim' çıkışı yaptı

Diyanet'in programında böyle konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İslam medeniyetinin, yaşadığı sıkıntılardan sonra kendi kendini yeniden inşa ettiğini söyledi. Erdoğan, “Fetret dönemleri gelip geçer, ihanetler yok olup gider. Bu medeniyet yalancı peygamberleri, sahte alimleri bünyenin virüsü reddettiği gibi reddetti.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’de düzenlenen ‘100 Yılın İslam Kültür Hizmeti’ programına katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organize ettiği programda Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve çok sayıda davetli bulundu. 

Burada konuşma yapan Tayyip Erdoğan, İslam Ansiklopedisi’nin İslam tarihinin en önemli eserlerinden biri olduğunu söyledi. 

Konuşmasında, İslam medeniyetinin Moğol istilasını, Haçlı istilasını ve birçok saldırıyı atlattığını söyleyen Erdoğan ihanete maruz kaldıklarını öne sürdü, isim vermeksizin ilmin iktidar vasıtası olarak görüldüğünü, şantaj, şebeke ve örgüt tarafından İslam'ın istismar edildiğini iddia etti.  Başbakan, imâlarını yalancı peygamberler ve sahte veliler diyerek şöyle sürdürdü:

“Bu medeniyet öyle bir medeniyettir ki yalancı peygamberleri, sahte velileri,  içi boş, kalbi boş, zihni boş alim müsveddelerini bünyenin virüsü reddettiği gibi reddetmiş ve tarihin çöplüğüne mahkum etmiştir. İlmi iktidar vasıtası görenleri bu medeniyet yine mahkum edecektir. İlmi bir sihir gibi bir efsunlama vasıtası görenleri bu medeniyet yine reddedecektir. Güç için, şantaj için, şebekelenme ve örgütlenme için bir istismar aracı olarak kullananları bu medeniyet kabullenmedi. Göreceksiniz yine kabullenmeyecek." 
<< Önceki Haber Diyanet'in programında böyle konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER