Kılıçdaroğlu'ndan yeni tezkere önerisi

Kemal Kılıçdaroğlu Kobani için yeni bir tezkere önerisinde bulundu...

Kılıçdaroğlu'ndan yeni tezkere önerisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Kobani’ye destek vermesi gerektiğini belirterek, bunun için kapsamı Kobani’ye müdahaleyle sınırlı tutulmuş yeni bir tezkere önerdi. Kılıçdaroğlu, “Gelin, askerimizin kara harekatını, Kobani’nin IŞİD’den temizlenmesiyle sınırlandıralım. Askerimizi derhal geri çekeceğimizi de taahhüt edelim” dedi.

CHP’nin Doğu ve Güneydoğu il başkanları ile biraraya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’nin Kobani’ye destek vermesi gerektiğini belirterek bunun için kapsamı Kobani müdahalesiyle sınırlı tutulmuş yeni bir tezkere önerdi. Basın toplantını düzenleyerek tezkere önerisinin detaylarını açıklayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Diyarbakır, Gaziantep, Van, Hakkari, Siirt, Tunceli, Mardin, Muş ve Erzurum il başkanlarını dinledim, onların görüşlerini aldık. Bu çerçevede size CHP’nin olaylarla ilgili görüşlerini aktaracağım.

Ülkemiz maalesef AKP hükümetlerinin politikaları sonucu tehlikeli bir dönemece girmiş durumdadır. Vatandaşlarımız infial içindedir. Hükümet ise, sorunları başımıza açan kendisi değilmiş gibi misliyle vereceği cevaplarla halkı sindireceğini sanmıştır. İktidarın IŞİD’e verdiği destek, bu terör örgütünün kendi vatandaşlarımızın akrabalarını Kobani’de katletmesi, bizi bir noktaya taşımıştır. Şu anda 6 ilde sıkıyönetimi andıran sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. 23 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yüzlerce gözaltı var. Son talihsiz olaylar, kaos lobisinin işi değil iktidarın basiretsizliğinin açık göstergesidir. Konuşunca hemen arkadan “CHP olsaydı ne yapardı” diye cümleler kurulur.

DHA

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan yeni tezkere önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER