Poroşenko: Kiev ültimatomlara boyun eğmedi


MOSKOVA (CİHAN)- Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Minsk'te Norrmandiya Dörtlüsü'nün yaptığı görüşmelerin ardından sağlanan anlaşma ile ilgili kendilerinin herhangi bir ön şartı kabul etmediğini, tüm kuşatma ve ültimatomlara rağmen boyun eğmediklerini söyledi.

Basına zirve ile ilgili değerlendirmede bulunan Poroşenko, "Bu kolay bir süreç olmadı. Bize yönelik çok farklı kabul edilemez şartlar ve kuşatmalar oldu. Ancak biz hiçbir ültimatoma boyun eğmedik. Bizim pozisyonumuz ateşkesin herhangi bir ön koşul olmadan sağlanması idi." dedi.

Üçlü Temas Grubu'nun (Rusya, Ukrayna, AGİT) 15 Şubat 00:00'dan itibaren ateşkes sağlanması konusunda anlaştığını ifade eden Poroşenko, "Ben Temas Grubu'nun anlaşmayı yoğun tartışmalar ve büyük bir stres altında imzaladığını söyleyebilirim. Burada en büyük başarı herhangi bir ön koşul olmadan kapsayıcı bir ateşkesin 15 Şubat 00:00'dan itibaren kabul edilmiş olması." ifadelerini kullandı.

Karşılıklı olarak tüm esirlerin 19 gün içinde serbest bırakılacağını belirten Poroşenko, "Tüm esirler ve rehin tutulanlar 19 gün içinde özgürlüklerine kavuşacak. Ağır silahların belirlenen sınır gerisine çekilmesi için de 14 günlük süre konusunda mutabakata vardık." bilgisini verdi.

Temas Grubu'nun tüm Ukrayna'dan yabancı savaşçıların çıkması konusunda da mutabakata vardığını belirten Poroşenko, "Belge tüm yabancı savaşçıların Ukrayna'dan çıkması konusunda çok net zorunluluk getiriyor. Tüm paralı askerler yakın gelecekte Ukrayna topraklarından çıkacak." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Poroşenko: Kiev ültimatomlara boyun eğmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER