Rıza Zarrab'ın avukatını zora sokacak görüşme

Rıza Sarraf’ın avukatı ‘tanımıyoruz’ dedi ama kurye Adem Karahan ile yaptığı telefon görüşmelerinin ortaya çıktığı iddia edildi.

Rıza Zarrab'ın avukatını zora sokacak görüşme

Rıza Sarraf’ın kuryesi Adem Karahan’ın itiraflarının Cumhuriyet Gazetesi'nde “Altınları nasıl götürdük” ve “Altın itiraflar” başlığıyla kamuoyuna duyurulmasının ardından Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım yazılı açıklama yaptı. “Adem Karahan kimdir?” başlığıyla yapılan açıklamada, Karahan’ın bir şekilde Sarraf ile tanıştığı öne sürülerek “Karahan müvekkilimden haksız çıkar sağlayabilmek adına çirkin oyunlara, şantaj ve tehditlere başvurmuş ve bunun sonucu olarak da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014/14134 sayılı iddianamesiyle hakkında şantaj yapmak iddiasıyla açılan kamu davasının şüphelisi olmuştur” denildi. Yıldırım açıklamasında ayrıca, Karahan’ın dava açıldıktan sonra telefon mesajlarıyla Sarraf’a ulaşarak para talebinde bulunduğu kayıtların da mevcut olduğunu söyleyerek yasal haklarını kullanacağını belirtti.

Samimi ifadeler

Cumhuriyet'ten Ali Açar'ın haberine göre, Rıza Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım, kurye Adem Karahan’ın itirafları üzerine kendisini tanımadıklarını açıklarken, aralarındaki mesajlaşma kayıtları ortaya çıktı. Konuşmalardaki bazı ifadeler dikkat çekti.

İki kimlik

Karahan ve Sarraf’ın bir şekilde tanıştığını söyleyen Şeyda Yıldırım’ın aksine Adem Karahan’da Royal Denizcilik ve Ticaret Anonim Şirketi’ne ait personel ve yetki belgesi olmak üzere iki ayrı kimlik kartı bulunuyor. O dönem Gelgeç soyadını kullanan Karahan’ın adına düzenlenen Yetki Belgesi yazılı kimlik kartında “Uygun bulmadığı kalitedeki işçiliği tekrar yaptırtmaya Royal A.Ş. adına yetkilidir” yazıyor. Personel Kimlik Kartı’nda ise Karahan’ın görevi ofis boy olarak geçiyor.

VIBER ÜZERİNDEN GÖRÜŞME

Avukat Şeyda Yıldırım, Adem Karahan ile Sarraf’ın ilişkisi hakkında “Bir şekilde tanışan” ifadelerini kullanmıştı. Cumhuriyet Gazetesi Şeyda Yıldırım ile Adem Karahan arasında geçen yazışmaları yayınladı.

CUMHURİYET
<< Önceki Haber Rıza Zarrab'ın avukatını zora sokacak görüşme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER