Rus bakan: Düşük petrol fiyatı dönemi onlarca yıl sürebilir


Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, petrol fiyatlarının düşük olduğu dönemin onlarca yıl sürebileceğini söyledi. Petrol fiyatlarının düşmesinin yeni bir model mi yoksa bir küresel emtia döngüsü mü olduğuna karar vermenin zor olduğunu belirten Rus Bakan, "Düşük emtia fiyatları dönemi uzun olacaktır. Bunun çok uzun bir süre olacağına eminim." dedi.

Rus bakan bununla birlikte 20 dolar veya 15 dolar seviyesindeki petrol fiyatlarının birilerini korkutmaması gerektiğini sözlerine ekledi. "Mantığa göre bugün ne kadar az düşerse yarın büyük ihtimalle o kadar kendini toparlayacaktır." diyen Aleksey Ulyukayev bunun de en büyük risk olmadığının altını çizdi. Rus Ekonomik Kalkınma Bakanı Ulyukayev, "En büyük risk düşük fiyatların uzun süreli olması, yani yıllarca veya on yıllarca." diye konuştu.

Rusya Merkez Bankası'nın iyimser tahminlerine göre ise petrol fiyatları yeniden 75 dolar seviyesine yükselecek. Rus Merkez Bankası Başkanı Igor Dmitriev, bugün yaptığı açıklamada "Bizim iyimser senaryomuza göre petrol fiyatları 70-75 dolar seviyesine geri dönecek." demişti. CİHAN
<< Önceki Haber Rus bakan: Düşük petrol fiyatı dönemi onlarca yıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER