Rus ekonomi uzmanlarından iyimser tahminler


Davos'ta geçekleştirilen ekonomi forumunda konuşan Rus ekonomi uzmanları, Rusya ekonomisi için iyimser tahminlerde bulundu. Rusya eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin Rus ekonomisinin 1-2 yıl içinde büyümeye başlayabileceğini söyledi. VTB Grubu CEO'su Andrey Kostin de rublenin dolar karşısında 60 rubleye düşmesinin muhtemel olmadığını kaydetti.

Rusya eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin Rus ekonomisinin ancak 1-2 yıl içinde büyümeye başlayabileceğini söyledi. Davos'ta VTB Capital tarafından düzenlenen iş kahvaltısında konuşan Kudrin, "Bir ya da iki yıl içinde ekonomi yeniden büyümeye başlayacak." dedi. Kudrin, bütçe rezervi, düşük borç seviyesi ve rublenin esnek döviz kurunun, Rus ekonomisinin çevreye hızlı şekilde uyumunu mümkün kıldığını belirtti.

Davos'ta düzenlenen ekonomi forumu kapsamında düzenlenen Rus VTB Grubu'nun Başkanı Andrey Kostin, rublenin döviz kurunun dolar karşısında 60 rubleye düşmesinin muhtemel olmadığını söyledi. Rublenin bir anda güçlenmesini beklemediğini belirten Kostin, ancak dolar kurunun 60 rubleye kadar da gerilemesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Rublenin dolar karşısında yeni değer kayıpları yaşamasını bir şok olarak değerlendirmediğini kaydeden Kostin, düşen petrol fiyatları karşısında rublenin düşmesinin hem pazar hem de halk tarafından zaten beklenildiğini kaydetti. Kostin, "Müşterilerimizden sıradışı bir tepki beklemiyoruz." dedi.

VTB Grubu, 2016 yılı için en kötü senaryosunu petrolün varil fiyatının 30 dolar olduğu temeli üzerine kurmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Rus ekonomi uzmanlarından iyimser tahminler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER