Rus televizyonu: IŞİD militanları Türkiye sınırına doğru kaçıyor


Rusya resmi televizyonu Rossiya, Suriye ordusunun saldırısı sonrası IŞİD militanlarının Türkiye sınırına doğru kaçtıklarını iddia etti. Kanal, IŞİD 'e ait olduğu iddia edilen bir aracın görüntüsünü yayınladı.

Bölgede görev yapan Rus savaş muhabiri Yevgeni Poddubni, Suriye ordusunun IŞİD'e karşı operasyonunu anlattı. Suriye ordusu komutanları, IŞİD teröristlerini Türkiye sınırına yakın alana sıkıştırdıklarını, yakında Türkiye sınırındaki bölgede kontrolü ele alacaklarını iddia etti.
Suriye ordusu komutanlarına göre, teröristler özellikle Türk sınırında daha güçlü konuma sahip ve ellerinde çok sayıda askeri teknoloji bulunuyor.
Rus muhabir, "Burada durum belli. Suriyeli askerlerin iddiasına göre, Türkiye mercileri radikallere yardım ediyor. Örneğin, kameramıza yakalanan şu görüntü. Radikalleri taşıyan araç hiç bir engel olmadan kordonu geçiyor. Gerektiği zaman Suriye ordusunun saldırılarına hedef olmamak ve Türkiye'ye kaçmak için. Türk sınır birliği görevlileri, ülkeye hiç bir engel olmadan giriş yapan ve Suriye'ye geri dönen silahlı kişileri görmemezlikten geliyor." iddiasında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Rus televizyonu: IŞİD militanları Türkiye sınırına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER