Ruslar, 60 saat boyunca Tolstoy'un Savaş ve Barış'ını okuyacak


Rusya'da devlet televizyonu, Rusların ünlü yazarı Lev Tolstoy'un dünyaca ünlü başyapıtlarından olan Savaş ve Barış adlı eseri için bir okuma maratonu düzenliyor. Maratona katılacak bin 300'den fazla kişi sesli olarak 60 saat boyunca Savaş ve Barış'ı okuyacak. Maraton, TV'den, internetten ve radyodan da canlı yayınlanacak.

Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Alisa Freindlih tarafından başlatılan maratonda Rusya'nın daha önce çeşitli ve ilginç yerlerinde kaydedilmiş sesli okumalar da yayınlanacak. Organizasyonu Tolstoy'un torununun torunu tarafından gerçekleştirilen maratonda St. Petersburg'daki Kış Sarayı'ndan Arktik adalarda, doğalgaz tesislerinde çalışan işçilerden kozmonotlara kadar çeşitli yerlerde yapılmış birçok okuma gösterilecek.

Organizasyon, bugün okuyucuların dört ciltlik eserin ilk iki cildini okumasıyla başlayacak. İlk gün Çeçenistan'dan bir tiyatro oyuncusu, ülkenin uzak doğusundan bir fırıncı ve Moskova'da bir pop sanatçısı 3'er dakikalık pasajlar okuyacak. Etkinlik dört gün sürecek.

Etkinliğe katılacaklar arasında şu anda Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunan Sergey Volkov ve Fransız aktris Fanny Ardant da yer alıyor. Fanny Ardant, ünlü romanda yer alan ve Napoloyon'un St. Petersburg'daki savaşlarını ile elit Fransız toplumunun anlatıldığı Fransızca pasajları okuyacak.

Maraton, İnternet'ten voinaimir.com adresinden de takip edilebilecek.

1869'da basılan Savaş ve Barış, Rus ve dünya edebiyatının en büyük edebiyat eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Tolstoy'un tamamlaması 6 yıl süren eseri, tam 26 kez yeniden yazılmıştı. Tolstoy'un en çok tercüme edilen eserlerinden biri olan Savaş ve Barış, ayrıca Rusya'daki liselerin müfredatında da yer alıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Ruslar, 60 saat boyunca Tolstoy'un Savaş ve Barış'ını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER