Pekin temiz havayla nihayet nefes aldı

Pekin temiz havayla nihayet nefes aldı

Çin'in başkenti Pekin'de günlerdir devam eden kirli havanın ardından halk bugün nihayet nefes aldı. Başkentte kırmızı alarmın kaldırıldığı bildirildi.

Pekin'de giderek artan hava kirliliği sebebiyle alarm seviyesi 7 Aralık'ta turuncudan kırmızıya çıkarılmıştı. Çin'in başkenti Pekin'de, hava kirliliği günlerdir tehlikeli boyutlarda sürüyordu. Tarihinin en kirli havasını yaşayan başkentteki sokaklarda maskeli gezenlerin sayısında artış yaşanırken, yetkililerin aldığı kararlar doğrultusunda, anaokul, ilk ve ortaokullar kapatılmıştı. Pekin'de bugün sis ve kirli havanın gitmesiyle gökyüzünün maviliği ortaya çıkarken, halk da günler sonra rahat bir nefes aldı. Yetkililer başkentte kırmızı alarmın kaldırıldığını açıkladı.

Yaklaşık 5 milyon aracın bulunduğu Pekin'de, verilen kırmızı alarm süresince tek çift plaka uygulaması başlatılmıştı. 2 milyondan fazla aracın trafiğe çıkmadığı belirtilen Pekin'de, kamuya ait araçların yüzde 30'u da trafiğe çıkmamıştı.

Önceki günlerde Pekin'de havadaki metreküp başına düşen zararlı partikül oranını ölçen PM2,5 değeri, bir ara bini yaklaşmış ve bu durum, yetkilileri zor durumda bırakmıştı. Dünya Sağlık Örgütü'nün hava kirliliğinde kabul ettiği güvenilir sağlıklı PM 2,5 değeri ise 25.

Çinli yetkililer, hava kirliliğine, El Nino hava olayının da etkisi olduğunu ve El Nino'nun, Çin'de sıcaklığın gerilediği kış aylarında kendisini gösterdiğini kaydediyor.temiz-havayla-nihayet-nefes-aldi-1963076.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Pekin temiz havayla nihayet nefes aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER