S&P'nin kararı sonrası dolar ne oldu?

Kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poor's'un Türkiye'nin ülke riskini "yüksek risk" düzeyine yükseltmesine karşın dolar/TL 3 lira altında seyretmeye devam ediyor.

S&P'nin kararı sonrası dolar ne oldu?


Dolar ne kadar oldu? 

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışlarının kısa vadede olmayacağı izlenimi dolarda küresel bazda yaşanan değer kaybı  ve S&P’nin Türkiye’nin ülke riskini revize etmesiyle dün bir miktar terse dönse de dolar/TL 3 seviyesinin altında seyrine devam ediyor.  Dün akşam saatlerinde 2.9930 civarında işlem gören dolar/TL, bu sabah anlamlı bir değişim göstermeyerek saat 08:45’te 2.9925/2.9945 seviyesinde işlem görüyor.
Darbe girişimi, olağanüstü hal (OHAL) ilanı, S&P’nin kredi notu indirimi ve indirimlerin devam edebileceği endişeleriyle bir süredir sert satış baskısı altında kalan kur, geçen hafta itibarıyla tepki alımları, küresel bazda doların değer kaybı ve yeni pozisyonla yönünü aşağı çevirmişti.

Dolar/TL darbe girişimi sonrası 3.0970 ile tarihi zirveyi görürken, 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi öncesi kapanış seviyesine göre TL’nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 6.7’ye ulaşmıştı. Şu anda ise bu kayıp yüzde 3’ün hemen üzerinde seyrediyor.

Bankacılara göre darbe girişiminin ardından Türkiye’nin kredi notunu indirim için gözden geçirmeye alan Moody’s’in 5 Ağustos’taki kredi notu olası gözden geçirmesi ve ABD’de Cuma günü açıklanacak olan tarımdışı istihdam verileri haftanın iki yön belirleyici gelişmesi olacak. Dün akşam saatlerinde 3.1670 civarında işlem gören sepet bazında TL  aynı saatte 3.1687/3.1706, 3.3420 civarında olan euro/TL ise 3.3447/3.3471 seviyesinde bulunuyor.
<< Önceki Haber S&P'nin kararı sonrası dolar ne oldu? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER