Sağlık çalışanları 'Meslekten ihraca' ağızlarını bantlayarak tepki gösterdi

Sağlık çalışanları 'Meslekten ihraca' ağızlarını bantlayarak tepki gösterdi

Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Aydın İl temsilcisi Dr. Bilgin Çiftçi'nin meslekten ihraç edilmesine tepki gösterdi. Sendika üyeleri Sağlık Bakanlığı önünde ağızlarını bantladı.

Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası Aydın İl temsilcisi Dr. Bilgin Çiftçi espri amaçlı bir paylaşımda bulundu. Çiftçi, paylaşım ile Recep Tayyip Erdoğan arasında benzerlik olduğu için meslekten ihraç edilme noktasına geldi. Sendika üyeleri bu olaya tepki göstermek için Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı. Sendika adına konuşma yapan Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bolat, arkadaşlarının meslekten ihraç edilme sebebini şöyle açıkladı: "Sosyal medyada bir arkadaşının sayfasında gördüğü ve espri içerdiğini düşündüğü bir paylaşımı kendi sayfasında paylaşmak. Bu paylaşımda bir film karakteri ile Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüntüsel benzerlik vurgulanmakta."

Bolat, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kim olduğu bilinmeyen bir muhbir vatandaş tarafından kolluk kuvvetlerine şikayette bulunulmuş, akabinde hem adli, hem idari soruşturma süreci başlatıldı. Arkadaşımız kamu görevlisine görevinden ötürü hakaret suçlamasıyla ceza davası açılmış, aynı gerekçeyle de Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldı. Ancak üzülerek öğreniyoruz ki, durumdan vazife çıkarmaya ve muktedirlere yaranmaya gönüllü yerel yöneticilerin yönlendirilmesiyle konu meslekten ihraç noktasına getirildi."

Henüz duruşmanın bile görülmeyen bir suçlama hakkında, üstelik de TCK'da cezası açıkça belli olan bir durumda böyle bir oldu bitti yaratmaya çalışıldığını ifade eden Bolat, "Sağlık Bakanlığı bürokratlarını hızlarından ötürü kutlamak gerek." diye konuştu.

Arkadaşlarının başına gelen ve benzerleri yakın zamanlarda çokça duyulan bir uygulama olduğunu dile getiren Bolat, "Tarihsel özelliğimizden dönüşün, farklı düşünene düşmanlık etmenin ve devlet yönetiminde aklın değil kin ve kibrin hakim yöntem haline geldiğini düşündürmekte." ifadesinde bulundu.

Bolat, konuşmasını "En fazla kötü bir espri denebilecek bir paylaşımdan yola çıkıp koskoca bir bakanlık erkinin bir kişinin hayatını karatma derdine düşmesi, ülkemizin giderek özgürce fikirlerin ifade edilmesinden cayıp, biatı hakim kılma, güçlüye tabi olma düşüncesinin göstergesidir." diye tamamladı.

Konuşma sonrasında sendika üyeleri Sağlık Bakanlığı önünde ağızlarını bantladı. Bir müddet Sağlık Bakanlığı önünde sessizce bekleyip oturma eylemi yaptılar. CİHAN
<< Önceki Haber Sağlık çalışanları 'Meslekten ihraca' ağızlarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER