Samsun'un ilk etapta 250 köyü kasabalaştırılacak

Samsun'un ilk etapta 250 köyü kasabalaştırılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bin köyden ilk etapta 250 tanesini kasabalaştıracaklarını söyledi. Yılmaz, "Bu köyleri belirlerken özellikle küçük de olsa meydanı bulunan, etrafında camisi, bakkalı ve okulu olanları tercih ediyoruz. Çocuk oyun alanları, kamelyalar, ışıklandırma üniteleri ve sıvasız boyasız ev kalmamasıyla ilgili küçük dokunuşlar, köylerimizi hızla kasabalaştıracak ve canlandıracaktır." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kurmaylarıyla birlikte Kavak, Havza ve Ladik ilçelerinde altyapı çalışmaları tamamlanan mahallelerde incelemelerde bulundu. Kavak'ın Dura ve Kirenlik mahallelerinin ardından Havza'nın Belalan ve Erikbelen ile Ladik'in Çadırkaya, Başlamış ve Büyükalan mahallelerinde yapımı tamamlanarak hizmete açılan beton yollarda teknik incelemelerde bulunan Yılmaz, daha sonra mahalle halkıyla sohbet etti. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Yılmaz, köyleri kasabalaştırma konusunda büyük çaba harcadıklarının altını çizdi.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, ilçelerde gerçekleştirilecek toplamda 400 milyon TL'lik altyapı yatırımını tek tek projelendirip planladıklarını söyledi. Söz konusu yatırımların bütçelerini hazırlayıp iş planlarını oluşturduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, ilçelerin ortak sorunu olan yol, su ve kanalizasyon problemlerinin hepsini 2 yıl içinde çözmüş olacaklarını kaydetti.

Samsun'un bin köyünden ilk etapta 250 tanesini kasabalaştıracaklarını açıklayan Başkan Yılmaz, "Bu köyleri belirlerken özellikle küçük de olsa meydanı bulunan, etrafında camisi, bakkalı ve okulu olanları tercih ediyoruz. Çocuk oyun alanları, kamelyalar, ışıklandırma üniteleri ve sıvasız boyasız ev kalmamasıyla ilgili küçük dokunuşlar, köylerimizi hızla kasabalaştıracak ve canlandıracaktır. O yüzden de bu yatırımlara büyük önem veriyoruz. Zamanla diğer köylerimiz de benzer çalışmalarla gelişecek." diye konuştu.

Samsun'un 14 ilçesinde ve toplamda bin köyündeki yol, su ve kanalizasyon sorunlarıyla ilgili başlattıkları yatırım hamlelerinin hızla devam ettiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Bu sorunları tarihe gömüyoruz. Bin köyün tamamında fizibilite ve proje çalışmalarımızı yaptık. Bunun için 400 milyon TL para harcayacağız. Yatırımların bütçesiyle ilgili planlarımızı, nereye, ne zaman ve ne yapacağımızı belirledik. 2 yıl içinde köylerimizde bu sorunların hiçbirisi artık yaşanmayacak. Rençberliği ve köy ekonomilerini de geliştirir ve artırırsak, çok güzel bir hizmet etmiş olacağız. Bu mücadeleyi de sonuna kadar vereceğiz." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Samsun'un ilk etapta 250 köyü kasabalaştırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER