Sarıçam'da kültür merkezi ile ana-bacılar konukevi inşaatı devam ediyor


Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'ın başlattığı Sarıçam Kültür Merkezi ve Ana-Bacılar Konukevi inşaat çalışması devam ediyor.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 3 ay önce temeli atılan Ana-Bacılar Konukevi inşaatının bitirildiğinde önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini söyledi. Başkan Bilal Uludağ, "İlçemizdeki kadınlarımız için çözüm önerileri üç ana başlıkta toplamıştık. Hanımeli Lokali, Aile Rehabilitasyon Merkezi ve toplumdan uzaklaşmak zorunda kalan kadınların hayata yeniden tutunmalarına yardımcı olacak meslek kursları. İşte 15 Ağustos 2015'de temeli atılan ve 5 ay içinde tamamlanması planlanan 'Ana-Bacılar Konukevi' bu 3 ana başlık altında hizmet verecek." dedi.

Başkan Uludağ, konukevinde 862 metrekarelik zemin katta, ev kadınlarının da faydalanabilecekleri spor salonu, çocuk oyun alanı, revir, yemekhane, hobi odaları, kütüphane ve psikolog odaları bulunacağını aktardı. Ana-Bacılar Konukevi'nin birinci katında toplam 23 yaşam odası, ütü ve çamaşırhane odası yer alacağını ifade eden Başkan Bilal Uludağ, "Ana-Bacılar Konukevi inşaatının tamamlanmasıyla birlikte Sarıçam'da yaşayan kadınlarımızın sıkıntılı ve zor günlerinde bu dönemlerini atlatabilecekleri, ihtiyaç duydukları her konuda alanında uzman kişiler tarafından yönlendirilebilecekleri bir merkez haline gelecek. Selçuklu mimarisinde olan merkezimiz, zemin artı 2 kat olacak." diye konuştu.

Sarıçam Kültür Merkezi'nin temelinin atıldığını da belirten Başkan Uludağ, her 2 merkezin de hizmet binasına yakın bir noktada Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yapıldığını dile getirdi. Uludağ, şunları kaydetti: "İnşaatına kısa bir süre önce başlanan kültür merkezimiz bünyesinde yer alacak ünitelerle Sarıçam'da kültür ve sanatın kalbinin attığı bir yer olacak. 3 bin 694 metrekare alan üzerine inşa edilen Sarıçam kültür merkezi bünyesinde Kütüphane, 3 adet atölye, sergi odası, çok amaçlı salon ve fuaye bulunacak. Burada yapılacak olan etkinliklerde bir bütün halinde olacak. Ayrıca gelen konukların araçlarını rahat par edebilmeleri için ise 34 araçlık otopark düzenlenecektir. Her 2 mega projemiz en kısa sürede tamamlanacak." CİHAN
<< Önceki Haber Sarıçam'da kültür merkezi ile ana-bacılar konukevi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER