Savunma hakkı kısıtlanan avukatlar duruşmayı terk etti


Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik operasyonda tutuklanan emniyet mensuplarının 'Tahşiye örgütüne kumpas' kurdukları iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi. Avukat Fikret Duran, kendilerine tebliğ edilmeyen bir belgeyi mahkemeden istedi. Mahkemenin vermemesi üzerine avukatlar ve emniyet mensupları salonu terk etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmanın öğleden sonraki oturumunda Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, mahkeme başkanı Canel Rüzgar'dan dosya ile ilgili kendilerine tebliğ edilmeyen bir evrak istedi. Mahkeme başkanı da bu evrağı göstermek istemedi. Araya giren polislerin avukatı Ömer Kavili de bu duruma itiraz etti. Hakimin yaptığının usulen doğru olmadığını belirten Kavili, avukatların sağlıklı savunma yapabilmeleri için belgeye ulaşması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine hakim ile avukatlar arasında bir süre tartışma yaşandı. Hakim, duruşmanın düzenini bozduğu iddiasıyla Ömer Kavili'yi dışarı çıkarmakla tehdit etti.

Daha sonra Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de aralarından bulunduğu emniyet mensupları ile avukatları, savunma hakkının kısıtlandığını gerekçe göstererek duruşma salonunu terk etti. Ali Fuat Yılmazer, "Ben 25 yıldır bu millete hizmet ettim. İki yıla yakın da tutukluyum." şeklinde tepki gösterdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Savunma hakkı kısıtlanan avukatlar duruşmayı terk etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER