Sedef Kabaş: Tweet atanın peşine düşeceğinize, Ankara'daki patlamayı engelleyin!


Gazeteci Sedef Kabaş, Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in, attığı tweetler nedeniyle tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Kendisi de tweetten yargılanıp beraat eden Kabaş, "Tweet atanın peşine düşeceğinize Ankara'daki patlamayı engelleyin!" dedi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Sedef Kabaş, "Bu hükümet, elindeki bütün imkanları, Cumhurbaşkanlığının, başbakanlığın, polisin, MİT'in muhalefeti bastırmak için kullanıyor. Bir tweetin peşine düşüyor. Sonra da ülkenin başkentinde bize bu dehşeti, bu terörü yaşatıyor. Yani bu polisi, MİT'i tweet atanların peşine koşturursa kim savaşacak terörle? Yani bir gazetenin genel yayın yönetmeni mi Türkiye için bir tehdit? Yoksa Ankara'da bu bombayı patlatanlar mı tehdit? Daha da kritiği bu ortamı yaratanlar mı daha büyük bir tehdit?" ifadelerini kullandı.

Ankara'daki patlamayı değerlendiren Kabaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugünkü olay sonrası hiçbir devlet yetkilisinin yaptığı açıklamayı duymak dahi istemiyorum. 'Ortadoğu'da bizim haberimiz olmadan yaprak bile kıpırdamaz' diyen Sayın Davutoğulu artık biraz kıpırdasın ve o koltuğu bıraksın. '400 vekil verin bu iş huzur içinde çözülsün' diyen şimdi huzurlu mu? Tweet atanları hapsedip, 'aman bana hakaret ediyorlar' diye ona buna dava açıp, sonra da bize bu terör ortamını yaşatan kişi huzurlu mu?"

'BU ÜLKEYİ TWEET ATANLAR MI YÖNETİYOR?'

Bu ülkeyi tweet atanlar mı yönetiyor? Bu ülkenin bir cumhurbaşkanı, bir başbakanı yok mu? polisi, askeri MİT'i yok mu? Kimin elinde bunlar? Yumurcak'ın elinde mi? Daha kaç kişinin ölmesi lazım?"

İktidarın muhalefete düşmekten korktuğunu söyleyen Kabaş, "Neden korkuyorsun muhalefete düşmekten?" yoksa muhalefete düşemeyecek kadar büyük suçlar mı işledin? Muhalefette bile kalamayacağının mı işareti bu korku?" dedi.

Sedef Kabaş, Savcı Umut Tepe'nin Bülent Keneş için, "Çok mutluyum, tutuklatacağım onu." demesini ise, "Çok acıklı buluyorum." sözleriyle değerlendirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sedef Kabaş: Tweet atanın peşine düşeceğinize, Ankara'daki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER