Seferihisar Belediyesi iki gayrimenkulünü sattı


İzmir'in Seferihisar Belediyesi'ne ait, dört parselden oluşan iki turizm alanı, toplam 26.6 milyon TL'ye satıldı. Seferihisar Belediye Meclisi'nden alınan yetkiyle iki ihaleyle yapılan satışlarda, muhammen beledi 4 milyon Lira olarak belirlenen Sığacık Akkum mevkisi, 3015 ada, 3 parselde, 144 bin 34 metrekare günübirlik turizm alanı, 7,1 milyon Lira karşılığında Şakir Ogün Tarhan Gayrimenkul Çözüm Ortaklığı firması tarafından satın alındı.

İkinci ihalede ise aynı yerde 3026 ada, 3 parsel, 3025 ada, 1 parsel ve 3049 ada, 1 parsel araziler, toplam 15 milyon 800 bin lira muhammen bedelle satışa çıktı. İhaleye, Ege Otel Turizm Otelcilik A.Ş. ve Neptün Turizm ve Tic. A.Ş. katıldı. Ege Otel Turizm Otelcilik A.Ş.'nin 17,1 milyon lirada çekildiği ihaleyi, 19,5 milyon liraya Neptün Turizm ve Tic. A.Ş. kazandı.

Satışların ardından konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İki ayrı ihalede, toplam dört parça turizm arazisinin satışını gerçekleştirdik. Bu satışlar, SGK ve Mal Müdürlüğü'ne olan borçlarımızı kapatmamızı sağlayacak. Belediyelerin mallarıyla ilgili satışlardaki tavrımız net. Turizm arazilerinin, satılarak turizm tesisi olarak kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz ama köylerden Bütünşehir Yasası'yla belediyelere devrolan yerlerin satışını kesinlikle yapmama kararı aldık, çünkü köylerin köklerinden gelen yerlerin satılmaması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.gayrimenkulunu-satti-1955194.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Seferihisar Belediyesi iki gayrimenkulünü sattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER