Şehit annesi, oğlunun mezarı başında gözyaşı döktü


18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Manisa Garnizon Şehitliği'nde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törende, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybeden Manisa'nın son şehidi 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Vedat Öz'ün annesi Bilgen Öz, oğlunun mezarı başında isminin yazılı olduğu tahtadan tabelayı öperek gözyaşı dökmesi yürek burktu. Gözü yaşlı anneyi akrabaları güçlükle mezarın başından ayırdı.

Törene Vali Erdoğan Bektaş, CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün, şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum kurulu temsilcileri katıldı. Manisa'nın son şehidi Piyade Uzman Çavuş Vedat Öz'ün annesi Bilgen Öz, babaMehmet Öz ve şehidin erkek kardeşi de törende hazır bulundu.

Törende şehitler için askerler tarafından saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, şehitlik defterini imzaladı. Vali Bektaş, şehitlik defterine şunları yazdı: "Bir 18 Mart gününde daha biz şehitlerimizin huzurundayız. Varlığımızı, rahatımızı ve huzurumuzu onlara borçlu olduğumuzu biliyoruz. İçinde bulunduğumuz şartlarda her geçen gün şehitlerimizin çoğaldığını da biliyoruz. Milletimiz bu toprakları vatan tutmanın, bu topraklarda çocuklarımıza bir gelecek inşa etmenin şehitlerimizin aziz hayatları pahasına olduğunun bilincindedir. Bu duygularla bu 18 Mart gününde şehitlerimizin huzurunda milletimiz adına sunduğumuz minnet ve şükran duygularımızı aziz şehitlerimizin kabulünü arz ediyoruz. Ruhları şad olsun."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Manisa'nın son şehidi 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Vedat Öz'ün annesi Bilgen, baba Mehmet Öz ve şehidin erkek kardeşi de şehidin mezarına karanfil bıraktı. Anne Bilgen Öz, geçen hafta defnettiği oğlunun mezarı başında isminin yazılı olduğu tahtadan tabelayı uzun süre öperek gözyaşı döktü. Gözü yaşlı anneyi akrabaları güçlükle mezarın başından ayırdı. Anne Bilgen Öz'ü, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer sarılarak teselli etti. Şehidin babası Mehmet Öz de protokol üyelerinin bulunduğu sırada Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti. Baba Öz, okuduğu Kur'an'ı, oğlunun ve bütün şehitlerin ruhuna bağışladı.

Protokol üyeleri daha sonra Polis Şehitliği'ni ziyaret etti. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit annesi, oğlunun mezarı başında gözyaşı döktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER