Selçuk Gültaşlı: Ne hayırsever komşumuzdun sen, Reza Zarrab!

Selçuk Gültaşlı: Ne hayırsever komşumuzdun sen, Reza Zarrab!

(...)

Aydınlanmanın en mühim unsuru olarak ise karşımızda Reza Zarrab bulunuyor. Hani dönemin Başbakanı Erdoğan'ın ‘hayırsever' olarak andığı Zarrab. Erdoğan, 26 Aralık 2013'te gazetelere yansıyan beyanında Zarrab'a toz kondurmuyor: “Altın ihracatı yapan bir zat. Ülkeye katkısı olduğunu biliyorum. Hayır işlerine girdiğini biliyorum.”

Zarrab'ın o zaman bile Türk aydınlanmasına katkı sağladığına dair bir güçlü bir hissiyatı da var, Erdoğan'ın. Egemen Bağış'a çantayla rüşvet götürdüğü iddiasını “AB ofisine çantayla girdi, çantasız çıktı. Eee belki kitap falan filan getirmiştir.” argümanıyla çürütüyor. Kitap taşıma ihtimali kuvvetli bu adamın hem aydınlanmacı hem de hırsız olmasını düşünmemek gerekiyor.

Erdoğan, Zarrab'ın nasıl tanımlanacağı konusunda ölçüyü koyduktan sonra AKP'den hiçbir çatlak ses çıkmıyor. 7 Haziran'a kadar, Zarrab hem hayırsever, hem ekonomiye katkı sağlayan saygın bir işadamı hem de Avrupa Birliği Bakanı'nın ofisine kitap taşıyarak aydınlanmaya katkı sağlayan bir münevver. AB Bakanı'nın ofisine kitap taşıma ihtimalinden hareketle Erdoğan'ın Zarrab'ı AB sürecimize de el atan bir demokrat olarak nitelendirmemiş olması eksiklik gibi duruyor.

(...)

<< Önceki Haber Selçuk Gültaşlı: Ne hayırsever komşumuzdun sen, Reza... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER