Sığınmacı yurdunda yangın: 1 ölü


Almanya'nın Thüringen eyaletinde bir mülteci yurdunda yangın çıktı. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, bina içinde 29 yaşındaki bir mültecinin cesedini buldu.

Polisin verdiği bilgiye göre Saalfeld kentindeki yangının çıkışı ve cesedi bulunan kişinin ölüm sebebi henüz belirlenemedi. Yangını yurtta bir sosyal hizmetler görevlisi itfaiyeye haber verdi. Polis henüz kundaklama şüphesine yol açacak bir kanıta rastlanmadığını bildirdi. Mültecinin Eritre'den geldiği tahmin ediliyor. Yangının çıktığı katta kalan diğer sığınmacılar ise tahliye edildi.

Almanya'da geçen aylarda mültecilerin yerleştirileceği binalara yönelik çok sayıda saldırı düzenlenmişti. Belediyelerin en çok karşılaştığı sorunların başında mültecilerin güvenliği geliyor. Federal Kriminal Dairesi'nin verdiği bilgilere göre eylül sonuna kadar mülteci kamplarına 430'dan fazla saldırı düzenlendi. Bu sayı geçen seneye kıyasla iki kat daha fazla olduğu bildirildi. Öte yandan, Almanya'ya gelen mülteci sayısının artması sebebiyle, Federal Hükümet ve belediyeler tarafından mevcut yurtlara ek olarak yeni binalar aranıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Sığınmacı yurdunda yangın: 1 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER