Sınırda yabancı uyruklu 10 IŞİD teröristi yakalandı

TSK, Kilis'te yabancı uyruklu, IŞİD terör örgütü mensubu 6 teröristin yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi.

Sınırda yabancı uyruklu 10 IŞİD teröristi yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, Kilis Elbeyli'de, Türkiye'den Suriye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan, yabancı uyruklu, IŞİD terör örgütü mensubu 6 teröristin yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi. Gaziantep Oğuzeli'nde de Türkiye'den Suriye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan, yabancı uyruklu IŞİD terör örgütü mensubu 4 terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Genelkurmay, internet sitesi üzerinden dün (30 Aralık) operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu.

Buna göre; Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; bir terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 161 oldu. Ayrıca 1 adet piyade tüfeği ve 24 adet fişeği ele geçirildi, 3 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda; 1 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 22 oldu. Ayrıca 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 3 adet av tüfeği, 8 adet av tüfeği namlusu, 3 adet havalı tabanca, 12 adet piknik tüpü ve havai fişek ele geçirildi. 18 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi ve 4 adet barikat kaldırıldı.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 45 oldu. Ayrıca bir adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi.

Bingöl merkez kırsalında icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınakta muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şanlıurfa'da icra edilen arama faaliyetinde bir terörist yakalandı.

Mardin Kızıltepe'de tarlaya gizlenmiş vaziyette bir adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği (iki adet Rus savunma tipi el bombası ve piknik tüpüyle hazırlanmış) bulunarak imha edildi.

Hakkâri merkezde araziye gizlenmiş vaziyette bir adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği (çivi ve metal parçaları ile kuvvetlendirilmiş küçük tüp olduğu değerlendirilen patlayıcı madde) bulunarak imha edildi.

Şırnak Silopi'de yapılan aramada bir çuval içerisinde, 3 adet roketatar mühimmatı ve 4 adet sevk fişeği ele geçirildi.

Mardin Dargeçit'te icra edilen arama faaliyetinde bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, şarjörü, 30 adet fişeği, 18 adet giyim eşyası, muhtelif gıda malzemesi ve 230 paket kaçak sigara ele geçirildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Sınırda yabancı uyruklu 10 IŞİD teröristi yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER