Şok iddia: Paris'le aynı gün İstanbul'a da saldıracaklardı

Fransa ajansı AFP'nin resmi yetkililere dayandırdığı habere göre, Paris'te yaşanan katliamla birlikte İstanbul'da da saldırı yapılacağı ortaya çıktı.

Şok iddia: Paris'le aynı gün İstanbul'a da saldıracaklardı

Paris saldırılarının yankısı devam ederken İstanbul’un da aynı gün büyük bir saldırı atlattığı iddiaları gündeme geldi. IŞİD terör öfgütünün en tanınan simalarından “Cihatçı Johnlakaplı Muhammed Emvazi’nin yakını olan ve geçen hafta İstanbul’da tutuklanan Aine Lesley Davis isimli militanın İstanbul’da büyük bir saldırıya hazırlanırken ele geçirildiği iddia edildi.

Reuters haber ajansına isim vermeden konuşan Türk yetkililer Davis’in bir grup şüpheliyle birlikte gözaltına alındığını hatırlatarak “Şu anda İstanbul’da Paris’e benzer bir saldırı düzenlemeye hazırlanıp hazırlanmadıklarını araştırıyoruz. Paris’le aynı gün, paralel bir saldırı planlandıklarından şüpheleniyoruz” dedi.

AFP ajansına konuşan bir yetkili ise “Soruşturmanın ilk sonuçları büyük bir saldırıyı önlediğimizi gösteriyor” açıklamasını yaptı. AFP yakaladıkları kişinin Cihatçı John ile birlikte yabancı rehinelerin tutulmasından sorumlu olan ve İstanbul’da yakalanana kadar hala Suriye’de olduğu zannedilen Aines olduğuna “yüzde 99 emin olduklarını” kaydetti.

Yetkililer cuma günü İstanbul’da 5 kişinin, pazar günü de Ankara’da 9 kişinin gözaltına alındığını aktardı.
<< Önceki Haber Şok iddia: Paris'le aynı gün İstanbul'a da saldıracaklardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER