Sokaklardan toplanan atlar, yüksek maliyeti sebebiyle satılığa çıkarıldı


Edirne'de 5 bin TL maaşlı çobanın baktığı atlar, devlete maliyeti yükselince satılığa çıkarıldı.

Uzun zaman kullanıldıktan sonra sahipleri tarafından bırakılan ve yılkı denilen atlar, şehir merkezdeki parklarda ve yolların arasındaki çimenlerde besleniyordu. Gün içerisinde sürekli yer değiştiren başıboş atlar aniden yola çıkmaları nedeniyle sürücülere zor anlar yaşatıyordu. Yaşanan trafik kazalarında araçların çarptığı atlar telef olurken sürücüler hayati tehlike atlatıyordu. Edirne Belediyesi'nin topladığı atlar bir süre sonra yeniden il merkezine geliyordu.

Vali Dursun Ali Şahin, atların şehir merkezinden toplatılması için Mayıs ayında 5 bin TL maaşlı bir çoban tutturdu. Kısa süre içerisinde atların bir kısmı Fedai Gülsün isimli bir çoban tarafından toplandı. Gülsün, yüksek maaşa rağmen bir süre sonra işi bıraktı. Bunun üzerine valilik başka bir çoban tuttu. İkinci çobanın göreve başlamasının ardından çok sayıda ata şehir dışında tutulan bir çiftlikte bakıldı. Ancak muhafaza altına alınan atların yüksek maliyet çıkarması üzerine Edirne Valiliği atları satılığa çıkardı.

Yapılacak ilk ihalede 8 atın satışı gerçekleştirilecek. Konuyla açıklama yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, sokak hayvanı olmaması nedeniyle belediyenin ilgilenmediği atlara valilik olarak el attıklarını söyledi. Çiftçi mallarını koruma kanalıyla bir bekçi tuttuklarını ifade eden Şahin, "Bir bekçi tutarak kendisine ev de temin ettik. 50 dönümlük yer verdik. Yakalanan atları oraya götürüp bakımını üstlendik. Ama şu bir gerçek ki bir atın bize maliyeti günlük olarak 20-25 TL oluyor. Bu da büyük bir meblağ tutuyor. Sahipleri de bugüne kadar ceza parasını ödeyip almadığına göre biz de bunları kamuya geçirmek suretiyle bunların önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak." dedi.

Bu duruma bir son verilmesi gerektiğini açıklayan Şahin, "Bu atların sahipleri kendi üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Devletin kuru nizamı devam eder. Devletin işi devamlıdır. Satışlar olduğunda Türkiye'ye örnek olacaktır. Zaten ilk yakalandığında satın almak için İzmir'den gelenler oldu. Biz onlara duyurduk. Şimdi satışını yapacağız." açıklamasında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Sokaklardan toplanan atlar, yüksek maliyeti sebebiyle satılığa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER