Sri Lankalı öğrenciler, mültecilerin tabaklarını kavurmayla doldurdu

Sri Lankalı öğrenciler, mültecilerin tabaklarını kavurmayla doldurdu

Kimse Yok Mu Derneği, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kilis'e sığınan Suriyeli mülteciler için Gezici Aş Evi'nde kavurma dağıtımı gerçekleştirdi. Kazanın başına da Kilis'te üniversite eğitimi gören 3 Sri Lankalı öğrenci geçti. Kurban Bayramı'nı Kimse Yok Mu gönüllüsü olarak geçiren yabancı uyruklu öğrenciler, büyük bir mutluluk yaşadı.

Kimse Yok Mu Derneği, Kurban Bayramı'nda Suriyeli mültecilerin de yüzünü güldürüyor. Kilis'te kurulan Gezici Aş Evi'nde sabah saatlerinde kavurma dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtımı da Kimse Yok Mu Gönüllüsü olan Sri Lankalı Muzni Mohammed, Mohammed Mirsad ve Mohammed Mufare isimli öğrenciler de katıldı. Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde üniversite eğitimi gören öğrenciler, kazanların başına geçip kavurmanın hem yapımında hem de dağıtımında çalıştı. Suriyeli çocukların da kendilerine büyük ilgi gösterdiği Sri Lankalı öğrenciler, yardım faaliyetinde bulunmaktan büyük keyif aldıklarını belirtti. Öğrencilerden Muzni Mohammed, "Bugün arkadaşlarımla birlikte Kimse Yok Mu gönüllüsü olduk. Kavurmayı buradaki kardeşlerimizle birlikte yapıp dağıttık. Bundan da büyük keyif aldık. Bu mübarek Kurban Bayramı'nda ülkelerinden ayrı olan bu insanların bir an önce feraha kavuşmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği Güneydoğu Bölge Koordinatörü Fevzi Çakmak da yardım faaliyetine yabancı öğrencilerin eşlik etmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Onlar da bu bayram gününde ailelerinden ve vatanlarından uzaktalar. Şimdi Suriyeli kardeşlerine yardım etmek için yanımızda yer alıyorlar. Her birine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Sri Lankalı öğrenciler, mültecilerin tabaklarını kavurmayla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER