STV sorumlu müdürü 'Erdoğan'a hakaret' davasında beraat etti


Samanyolu Televizyonu (STV) Sorumlu Müdürü Abdullah Bağ, 'Erdoğan'a hakaret' ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Bağ'ın 11 yıl 2 aya kadar hapis cezası isteniyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde Niğde'de yaptığı mitingdeki konuşmasının haberleştirilmesiyle ilgili STV Sorumlu Müdürü Abdullah Bağ'a açılan 'Erdoğan'a hakaret' davasının karar duruşması, Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, hakkında 2 yıl 9 aydan 11 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Abdullah Bağ ve avukatı hazır bulundu.

Abdullah Bağ, önceki savunmalarını yinelerken farklı bir şey söylemeyeceğini belirtti. Müşteki avukatı Ahmet Özel de suçlamaları tekrarlayarak Bağ'ın cezalandırılmasını talep etti. Bağ'ın vekilliğini yapan Aldülkadir Argıllı da savunmalarını yineleyerek, yapılan haberin tamamen hatadan kaynaklı olduğunu vurguladı. Miting alanında bulunan Samanyolu TV muhabirinin konuşmayı yanlış anlayarak yanlış aktardığını dile getiren Argıllı, haberinde bu yüzden yanlış verildiğini açıkladı. Ancak yanlış anlaşılmanın kısa sürede düzeltildiğini de aktaran Argıllı, bu yüzden suça yer olmadığını ifade ederek müvekkilinin beraatını istedi.

Tarafları dinleyen mahkeme, sanığa kamu davası açıldığını ancak atılı suçların yasal unsurlarının oluşmadığını ve atılı suçlarda kasıt olmadığının belirterek Bağ'ın beraatına karar verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber STV sorumlu müdürü 'Erdoğan'a hakaret' davasında beraat etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER