'Sürdürülebilir Şehirler' projesi çalıştayı Edremit'te toplandı


Dünya Bankası ile İller Bankası'nın, "Sürdürülebilir Şehirler" projesinin çalıştayı, Edremit Belediyesi'nin evsahipliğinde toplandı. Çalıştaya katılan Belediye Başkanı Kamil Saka, "Kentlerimizi daha yaşanılabilir hale getirmek mecburiyetindeyiz." dedi.

Çalıştayda, büyükşehir belediyelerinin sürdürülebilir bir geleceği planlayabilmesi için ilçe belediyelerinin de katkılarıyla sağlıklı bir şehrin oluşumu hakkında bilgi verildi. İller Bankası ve Dünya Bankası temsilcileri, bu amaca yönelik sunumlar yaptı. İller Bankası Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığı Proje Yönetim Müdürü Necla Akça'nın proje tanıtımının ardından Dünya Bankası Belediye Finans Danışmanı Mihaly Kopanyi, uluslararası örnekler vererek çalıştayın amacını anlattı. Çalıştayda yapılan sunumlarda, ortak amacın büyükşehir belediyelerinde çevre, finans ve ekonomi açısından sürdürülebilirliği sağlamak olduğu belirtildi.

Coğrafi olarak çok şanslı bir konumda bulunduklarını kaydeden Başkan Saka ise, "Bölgemiz, hem oksijeni hem doğasıyla büyüleyici bir noktada bulunuyor. Bunu iyi değerlendirerek, kültürümüzü şekillendiren doğamızı koruyarak kentimizi geliştirmek zorundayız. Şimdi inşa edeceğimiz bozuk bir kentin acısını yine bizler çekeceğiz. Bu yüzden kentlerimizi daha yaşanabilir bir hale getirmek mecburiyetindeyiz." şeklinde konuştu. Belediye meclis salonundaki çalıştaya Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin ve daire müdürleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül, Erdek, Gömeç ve Karesi ilçeleri, Dünya Bankası ve İller Bankası'ndan çok sayıda temsilci katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Sürdürülebilir Şehirler' projesi çalıştayı Edremit'te... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER