Suriyeli aile soğukların gelmesiyle zor günler yaşıyor


Suriye'deki iç savaştan kaçarak Van'a sığınan Suriyeli Yasin ailesi, kurdukları çadırda zor günler geçiriyor. Aile, hayırseverlerin kendilerine uzattığı yardım eliyle geçimini sağlamaya çalışıyor.

Suriye'de yaşanan iç çatışmadan dolayı ülkelerini terk eden Suriyelilerin yaklaşık 2 milyonu Türkiye'ye göç etti. Bunların büyük bir kısmı kamplarda kalırken bir kısmı da Türkiye'nin değişik illerine göç etti. Van'a gelen aileler kar yağışıyla birlikte zor günler geçiriyor. Bu ailelerden Yasin ailesi, Van'ın Akköprü Mahallesi'nde kurduğu derme çatma iki çadırla yaşam mücadelesi veriyor. Ailenin bu durumu geçtiğimiz gün haberleştirildi. Ailenin içler acısı durumunu izleyen Ankara'daki bir hayırsever, ailenin bir aylık gıda ihtiyacını alıp onlara ulaştırdı.

Yardımdan dolayı mutluluğu gözlerinden okunan ailenin reisi Halil Yasin, yapılan yardım için emeği geçen herkese teşekkür etti. Yasin, duygularını şöyle ifade etti:"Allah sizlerden razı olsun. Allah hayrını kabul etsin. İnşallah Allah sizlerden razı olur. Bizim bir haftalık gıda yardımımızı karşıladınız. Ağacımız yok, kömür yok. Kömürümüz, odunumuz, çocuk bezlerimiz yok. Biz iki aileyiz. Babamız yaşlı. Çok teşekkür ederiz. Biz 7 kişi 2 çadırda kalıyoruz. Bazı vatandaşlar yardım ediyor. Yağ, ev eşyaları, çocuk bezi veriyorlar bize. Babamın ve annemin kaldığı çadırda soba ve boruları eksik. Babam ve annem sobasız. Gündüz ve akşamları ısınmak için bizim yanımıza geliyorlar, uyumak için çadırlarına gidiyorlar."

Yardım elini uzatan hayırsever haberde adının geçmesini istemediğini belirterek, ailenin içler acısı durumuna duyarsız kalamadığını söyledi. Hayırsever, durumu iyi olan vatandaşların, bu tür zor durumda olan insanlara yardım elini uzatmasını istedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli aile soğukların gelmesiyle zor günler yaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER