Tahir Elçi'nin öldürülmesi Kırşehir'de protesto edildi


Kırşehir'de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, Diyarbakır'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi için anma eylemi düzenledi. Geniş güvenlik önleminin alındığı eyleme STK'lar da destek verdi.

Lise Caddesi, HDP il başkanlığı binası önünde toplanan partililer, ellerinde 'Tahir Elçi ölümsüzdür', 'Şehid Namırın', 'Katlettiler' yazılı dövizler taşıdı. Grup, 'Em te jibı nakın', 'Seni Unutmayacağız' pankartlarıyla sloganlar atarak Eski Müftülük Caddesi'ne, ardından da Kırşehir Cacabey Meydanı'na geldi.

HDP İl Eş Başkanı Demet Resuloğlu, burada grup adına yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin amaçlarına ulaşamayacağını söyledi.

Açıklamada, Tahir Elçi'nin şahsında hukuk ve adalet mücadelesinin hedef alındığı belirtilerek, "Tahir Elçi, AKP iktidarı tarafından, onların medyası aracılığıyla hedef ilan edilen bir kişi oldu ve hakkında linç kampanyası yürütüldü. Sarayın ve iktidarın oyuncağı haline gelmiş olan kimi yargı mensupları, Elçi'yi gözaltına alıp tutuklamaya çalıştılar ve bundan hukuk adına zerre kadar utanç duymadılar. Elçi'nin fikirleri ve mücadelesi ile baş edemeyen insanlık düşmanları onu öldürerek susturmayı seçtiler. Bu alçakça saldırının sorumluları ve bunların bağlantıları acilen ortaya çıkartılmalıdır. Bu saldırıların önüne geçilmesi için tüm sivil toplum örgütlerinin seslerini yükseltmeye ve tepki vermeye çağırıyoruz" denildi.

Basın açıklaması sonrası partililer olaysız bir şekilde Cacabey Meydanı'ndan dağıldı. protesto-edildi-1960842.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Tahir Elçi'nin öldürülmesi Kırşehir'de protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER