Tarihi Bursa evleri hayat buluyor


Bursa Osmangazi Belediyesi, kentin merkezinde olup çöküntü alanı haline gelmiş bölgeleri ayağa kaldırmak için yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tayakadın Camii ve Ördekli Kültür Merkezi arasında kalan eski Bursa evlerinin yeniden hayat bulacağını söyledi.

Bursa'nın tarihi bir şehir olduğuna dikkat çeken Dündar, "Osmangazi bu tarihi şehrin kalbinin attığı merkez. Dolayısıyla bu tarihi şehrin, özgün yapısını koruyarak ayağa kalkması da çok önemli. Osmangazi Belediyesi olarak biz kentin birçok farklı bölgesinde tarihi dokuyu ayağa kaldırma çalışmaları yürütüyoruz. Şu anda Tayakadın Camisi ile Ördekli Kültür Merkezi arasında kalan bölge, şehrin merkezinde olmasına rağmen atıl vaziyette, çöküntü halini almış bir alan. Burada yapılacak bir planlama ile şehrin tarihi dokusuna, tarihi kimliğine uygun bir çalışma gerçekleştireceğiz. Böylece, hem bu kötü görüntüyü ortadan kaldırmış olacağız. Hem de mimarisi ve özgün yapısıyla yaşayan tarihi bir Bursa'yı ortaya çıkartmış olacağız." diye konuştu.

Proje kapsamında bölgenin dokusunun korunacağını belirten Dündar, "İçerisinde mimari kimliğini koruyacak konutların yanı sıra küçük ölçekte esnaf faaliyetlerinin yürütülebileceği mekanlar oluşturulacak. Geleneksel sanatların ve yemeklerin yanı sıra hediyelik eşya dükkanlarından bakırcılarına, bıçakçılarından havlucularına kadar şehre özgü her dokunun içerisinde yer alacağı kültür adasının; Bursa'ya hem nostalji yaşatan, hem de turizme hizmet eden önemli bir yatırım olması hedefleniyor." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Tarihi Bursa evleri hayat buluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER