Apple'ın başı, bilgisayar korsanlarıyla dertte!

Bilgisayar korsanlarının son hedefi, dünyanın en gözde şirketlerinden biri durumundaki Apple oldu. Şirket, iPhone ve iPad'leri korumak için yazılım programını aktif edecek.

Apple'ın başı, bilgisayar korsanlarıyla dertte!

Bilgisayar korsanları Apple'a saldırdı. Apple tarafından korsan saldırısı doğrulanırken bu kişilerin, şirketin bilgi bankasına ulaşamadığı kaydedildi. 

Cuma günü isimsiz bir hacker tarafından çökertilen Facebook'un ardından, bugün de Apple firmasının korsan saldırısına uğraması bir kez daha gözleri siber saldırılara çevirdi. 

Facebook da, Çin'den bir laptop kullanıcısı tarafından filtre edilen sofistike saldırıyla dünya genelinde bir süreliğine kullanılamaz hale getirilmişti. Saldırının kim tarafından yapıldığı henüz bulunamadı. 

Hackerların, Apple ürünlerinden yalnızca bazı 'Macintosh' bilgisayarlara zarar verdiği, ancak şirketin herhangi bir veri tabanı bilgisini alamadıkları belirtildi. Firma tarafından yapılan açıklamada iPhone ve iPad kullanıcılarını bu saldırılardan korumak amacıyla firmanın, bugün bir yazılım programını aktif edeceği duyuruldu. 

BAŞKAN OBAMA DA BU TÜR SALDIRILARA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Başkan Barack Obama, Birliğin Durumu Kongresi'ndeki konuşmasında, siber güvenlik saldırılarında yaşanan artışa dikkat çekmiş ve ülkenin kritik öneme sahip veri tabanının daha iyi korunması için talimat verdiğini açıklamıştı. 

Yılın politik açıdan en önemli konuşması olarak bilinen ve her yıl şubat ayının ikinci salı akşamı yapılan Birliğin Durumu'nda Başkan Obama'nın siber saldırılara değinmesini uzmanlar, işin çok ciddi boyutlara ulaşması olarak yorumlamıştı.

CİHAN
<< Önceki Haber Apple'ın başı, bilgisayar korsanlarıyla dertte! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER