'F' klavye zekaya faydalı

Intersteno-Türk Yönetim Kurulu üyesi Gündoğdu, "F klavye kullanma tekniği her iki eli ve hatta her parmağı senkronize şekilde kullanmayı sağladığı için zekayı geliştirir" dedi.

'F' klavye zekaya faydalı

Intersteno-Türk Yönetim Kurulu üyesi Sevilay Gündoğdu, Türkçe'de en çok kullanılan harfler göz önünde bulundurularak tasarlanan F klavyenin, kullanıcılarına büyük avantajlar sağladığını aktardı.

F klavyeyi 10 parmak kullanabilen kişinin daha az enerjiyle daha hızlı şekilde yazmasının mümkün olduğunu dile getiren Gündoğdu, "Sadece 2 harften oluşan 'az' kelimesini bir Q klavye kullanıcısı 1 saniyede, 10 parmak F klavye kullanabilen kişi ise saniyenin onda biri hızla yazar. 2 bin kelimelik bir raporu Qklavye kullanan bir kişi yaklaşık 2 saatte, 10 parmak F klavye kullanabilen kişi 30 dakikada yazar" dedi.

Gündoğdu, "On parmakla bakmadan F klavye kullanma tekniği de her iki eli ve hatta her parmağı senkronize bir şekilde ayrı ayrı kullanmayı sağladığı için çocukların zekalarını korumalarını, yetişkinlerin zekalarını kat kat artırmalarını sağlamaktadır" diye konuştu.
<< Önceki Haber 'F' klavye zekaya faydalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER