Facebook servetine servet katıyor!

Mayıs 2012'de gerçekleşen halka arz gününden bu yana ilk kez 40 dolara çıkan Facebook hisseleri rekor kırdı.

Facebook servetine servet katıyor!

Sosyal medya devinin zirve yapan hisseleri Cuma gününü 40.55 dolardan kapadı.

Facebook hisseleri halka arz edildiği gün yalnızca birkaç dakikalığına 45 dolar seviyesine çıkmış, sonrasında ise yatırımcılarda büyük hayal kırıklığı yaratan bir düşüşe geçmişti.

Hareketlenme yaratacak herhangi bir sebep olmamasına rağmen yükselişe geçen hisseler geçtiğimiz ay içerisinde yüzde 50'den çok değer kazandı.

JPMorgan analisti Doug Anmuth sosyal medya devinin halka arzından bu yana en güçlü çeyreğini yaşadığını ve hisse değerini 44 dolara kadar çıkarmayı hedeflediğini ifade etti.

17 DOLARA KADAR GERİLEMİŞTİ

Hisselerin 2012'nin Eylül ayında gördüğü en düşük seviye olan 17.73 dolara gerilemesi, şirket CEO'su Mark Zuckerberg'i gerçekleşen ilk yatırımcılar toplantısında oldukça zor durumda bırakmıştı.

Son dönemde akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar uygulamalarına ağırlık vererek reklamdan elde ettiği gelirini bir hayli arttıran Facebook,beklentilerin oldukça üzerinde bir bilanço yayınlamıştı.

Facebook, 1.81 milyar dolar olan 2'nci çeyrek kazancının yüzde 41'lik bir bölümünü mobil reklam gelirlerinden elde ettiğini açıklamıştı.

En popüler sosyal paylaşım platformu olarak bilinen Facebook’un toplam kullanıcı sayısı ise yaklaşık 820 milyon.

<< Önceki Haber Facebook servetine servet katıyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER