Facebook tavan yaptı!

Sosyal paylaşım sitesi Facebook tavan yaptı. İşte tarihi zirveye ulaşan Facebook'un çıktığı yer...

Facebook tavan yaptı!

Dünyanın en popüler sosyal paylaşım platformu Facebook, dün Mayıs 2012'deki halka arzından bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaşarak tarihi zirvesini gerçekleştirdi.

Mayıs 2012'de 38 dolardan halka arz edilen Facebook hisseleri, dün yüzde 3 artışla, borsaya açılmasından bu yana gördüğü en yüksek seviye olan  45,03 dolara yükseldi.

Facebook hisseleri 38 dolardan halka arz edildiği ilk gün yalnızca birkaç dakikalığına 45 dolar seviyesine çıkmış, sonrasında ise yatırımcılarda büyük hayal kırıklığı oluşturan bir düşüşe geçmişti.

17 DOLARDAN YÜKSELDİ

Hisselerin 2012'nin Eylül ayında gördüğü en düşük seviye olan 17.73 dolara gerilemesi, şirket CEO'su Mark Zuckerberg'i gerçekleşen ilk yatırımcılar toplantısında oldukça zor durumda bırakmıştı.

Son dönemde akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar uygulamalarına ağırlık vererek reklamdan elde ettiği gelirini bir hayli arttıran Facebook, beklentilerin oldukça üzerinde bir bilanço yayınlamıştı.

Facebook, 1.81 milyar dolar olan 2'nci çeyrek kazancının yüzde 41'lik bir bölümünü mobil reklam gelirlerinden elde ettiğini açıklamıştı.

En popüler sosyal paylaşım platformu olarak bilinen Facebook’un toplam kullanıcı sayısı ise yaklaşık 820 milyon.

<< Önceki Haber Facebook tavan yaptı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER