Fatih Koleji öğrencilerinden büyük başarı

Başakşehir Fatih Koleji öğrencileri, elle kumanda edilen robot araç geliştirdi.

Fatih Koleji öğrencilerinden büyük başarı

Uluslararası bilim olimpiyatlarına hazırlanan Başakşehir Fatih Koleji öğrencileri, elle kumanda edilen robot araç geliştirdi. El komutlarına göre hareket eden araç, sağlık ve arama-kurtarma gibi alanlarda kullanılabilecek.

Başakşehir Fatih Koleji Robot Kulübü’nün geliştirdiği elle kumanda edilen araçla ilgili okulda tanıtım töreni gerçekleştirildi. Kulübün yeni projelerinin tanıtıldığı etkinlikte sergilenen robot araçlar beğeni topladı. Robot araç, hiçbir kumandaya dokunmadan özel tasarlanan bir eldiven sayesinde kumanda edilebiliyor.

Projeyi gerçekleştiren öğrencilerden Mikdat Demir, "Projenin asıl amacı kumandayı elde tutmak yerine, burada biz aracı kol hareketleriyle yönlendirmemizdir. El hareketlerimiz sayesinde, ellerimizi ileri ittirdiğimizde araba ileri gidiyor. Geriye yönlendirdiğimizde araç geri, sağa yaptığımızda sağa, kısaca araç el hareketlerine göre belirli eylemler yapıyor. Sağlıkta, depremde kullanılabilir." dedi.

Öğrencilerin bir diğer projesi ise, telefonla kumanda edilen robot araç çalışması. Öğrenciler, geliştirdikleri yeni bir sistemle robot aracı telefonla kumanda ederek istedikleri gibi yönlendirebiliyor.

Telefonla kumanda edilen robot projesi öğrencilerinden Berat Soyakça, "Bu proje telefonla uzakta aracı kumanda etmeyi sağlıyor." diye konuştu.

Projenin bir diğer ortağı Yavuz Selim Yayla da, "Arama kurtarma çalışmalarından kullanılabilir. Üstüne kamera takarsak canlı yayın aracı olarak kullanılabilir. Arama kurtarma çalımlarında derine inmede faydalanılabilir." ifadelerini kullandı.

Fatih Koleji Robot Kulübü Başkanı Ali Budak ise, "Hedeflerimizde ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmak var." dedi.

Bu arada okul öğrencileri almayı planladıkları üç boyutlu printerle de robot projelerine uyumlu yeni kapak tasarımları yapmayı hedefliyor. Öğrenciler projelerinde kullanacakları bir çok parçayı üç boyutlu printer sayesinde hazırlayarak robotlara monte edecek. Okulun alacağı yeni printer görevliler tarafından tanıtıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Fatih Koleji öğrencilerinden büyük başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER