Hükümetin YouTube sansürü dünyanın diline düştü

Yabancı haber ajanslar, hükümetin son sansür uygulaması olan YouTube yasağını 'acil' olarak duyurdu..

Hükümetin YouTube sansürü dünyanın diline düştü

Yabancı medya ajansları, Türkiye'de YouTube'un yasaklanmasını 'acil' koduyla duyurdu.

Reuters, abonelerine son dakika gelişmesi olarak tek cümle halinde geçtiği ilk haberinde "Türkiye'de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı YouTube'a karşı 'idari önlem' kararı alındığını duyurdu" ifadelerine yer verdi.

AFP ise yine son dakika gelişmesi olarak geçtiği haberinde "Türkiye, Twitter'ın ardından YouTube'u da yasakladı" dedi...

BBC, yasağı "Türkiye, YouTube'u engelledi." başlığıyla duyurdu.

Associated Press ise Türk basınını kaynak göstererek "Türk hükümeti, YouTube'a yasaklamak için harekete geçti." yazdı.

CNN International da Türkiye'deki haberleri kaynak göstererek YouTube'ın Türkiye'de yasaklandığını yazdı.

-İsviçre basını: Erdoğan, Youtube'un fişini çekti-

İsviçre basınında, Türkiye'deki Youtube video paylaşım sitesine erişimin engellenmesiyle ilgili ilk tepkiler gelmeye başladı.

Tages-Anzeiger gazetesinin internet sitesinde "Erdoğan, Youtube'un fişini çekti" başlıklı haber yayınlandı. Haberin içeriğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter'den sonra Youtube sitesini de yasakladığı yazıldı.

Blick am Abend gazetesinin internet sayfasında ise "Erdoğan internete karşı. Türkiye Youtube paylaşım sitesini kapattı" şeklinde haber yapıldı.

-Hollanda basını: YouTube, mahkeme kararı olmadan yasaklandı-

Hollanda basını, Türkiye'de YouTube'a erişimin engellenmesini, "YouTube, Türkiye'de mahkeme kararı olmadan yasaklandı" başlığı ile verdi.

NOS televizyonu, AKP hükümetinin Twitter'dan sonra video paylaşım sitesi Youtube'a da yasak getirdiğini belirtti. NOS, bu engellemelerin son zamanlarda Türkiye'de yayınlanan ses kayıtlarından sonra geldiğine ve mahkeme kararı olmadan yapıldığına dikkat çekti.

Hollanda Volkskrant gazetesi ise ses kayıtlarının internete düşmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyasında Twitter ve onun gibi sosyal paylaşım sitelerinin kapatacağı açıklanması hatırlattı. Gazete, Twitter'den sonra Youtube'un da kapandığını yazdı.

Hollanda NU İnternet Ajansı ise Türkiye'de hükümetin Twitter'den sonra Youtube'u da yasaklandığını okuyucularına duyurdu. Haberin devamında, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) Youtube'a yasak getirdiğini kaydetti. Haberde ayrıca Erdoğan'ın "Bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti Youtube'a, Facebook'a yedirmeyiz. Kapatılmaları da dâhil." sözlerine yer verildi..

<< Önceki Haber Hükümetin YouTube sansürü dünyanın diline düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER