İnternette çalıntı telefon alarmı!

İnternetteki ikinci el telefon pazarı çalıntı telefon alarmı verdi.

İnternette çalıntı telefon alarmı!

İnternetten cep telefonu satın alanların Şikayetvar’a gönderdiği şikayetlere göre, internetten satın aldıkları telefonlar çalıntı çıktı. Birçok vatandaş telefonları aniden kapatıldığında ve karakola çağırıldığında çalıntı cep telefonu satın aldığının farkına varıyor.
 
Türkiye, ikinci el cep telefonlarının en fazla kullanıldığı ülkeler arasında. Birçok telefon kısa sürede 'ikinci ele' düşüyor. 'İkinci el'de en büyük risk ise çalıntı telefon. Kanuna göre satın alınmış olsa dahi çalıntı telefon kullanmak suç.İnternetten telefon satın alacaklar ise çok dikkatli olmalı. İnternetten satın alınan cep telefonları çalıntı çıkabiliyor. İşte çalıntı telefon tuzağına yakalanan vatandaşların Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerden bazıları şöyle:
 
Telefonuna El Kondu
 
“3 ay önce internet aracılığıyla bir adet cep telefonu satın aldım. İlanı veren arkadaş Antalya'da oturuyordu ve elden teslim yazmıştı. Bende Antalya'da oturduğum için telefonu elden teslim aldım. 1500 TL peşin elden para verdim telefonu veren arkadaş faturasını yanında olmadığını yarın getireceğini teminat olarak sitedeki adresini gösterdi. Bizde itimat etik. Ertesi gün aradım bir gün daha müsaade istedi. Her aradığımda aynı senaryoyu anlatıyordu ve kuşkulandım telefonun IMEI sini sorgulattım temiz çıktı.  İçim rahat olmadı aradım telefonu geri iade edeceğimi söyledim paramı iade istedim telefonu temeli kapattı. Bir daha ulaşamadım ve 10 gün evvel polis beni aradı telefonun çalıntı dediler. Gittim karakola telefonuma el kondu.”
 
Tüketici Kızgın
 
“Yaklaşık iki yıl önce internetten  babama hediye aldığım telefon bir yıl sonra çalıntı  çıktı  ve aramaya kapandı. Olay sonrası internet sitesini ne kadar arasam  da hep bir şekilde size döneceğizlerle başlarından savuşturdular. Arayarak ödediğim fatura telefonun fiyatından fazla geldiğinde aramayı bıraktım.”
 
“İnternette Rahatlıkla Satabiliyorlar”
 
“1 sene önce internetten satın aldığımcep telefonu çalıntı çıktı. Telefonu polise iade ettim ve savcılığa suç duyurusunda bulundum. Sitede şu anda çalıntı cep telefonları da rahatlıkla satılabiliyor. Hiçbir güvenlik tedbiri söz konusu değil. Hem paranızdan olursunuz hem de polisle savcıyla uğraşırsınız.”
 
 
<< Önceki Haber İnternette çalıntı telefon alarmı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER