Yüzde 355 arttı

Sosyal ağlarda yapılan dolandırıcılık dudak uçuklattı

Yüzde 355 arttı

  • Sanal dolandırıcılar şimdi de gözünü sosyal medyaya dikti.
  • 2013'ün ilk yarısında sosyal spamlerin %355 oranında arttı.
  • Büyük paralar kırılan sosyal spamcilik, artık bağımsız bir dolandırıcılık kolu. 

Sosyal ağların en büyük sorunlarından biri spam paylaşımlar. E-postalarla gönderilen spamlerin artık daha etkili bir şekilde filtrelenebilmesi yüzünden sosyal ağlara yönlenen sanal dolandırıcılar bu kanallardan daha fazla kullanıcıya ulaşmakla kalmıyor, sosyal spamler aracılığıyla büyük paralar da kazanıyor.

Sosyal ağların büyüyen spam sorununu masaya yatıran Nexgate‘in son araştırması 2013'ün ilk yarısında sosyal spamlerin %355 oranında arttığını gösteriyor. Takdir edileceği gibi bu çok büyük bir oran. Ayrıca araştırma 200 sosyal medya paylaşımının 1'inin spam olduğunu ve sosyal medya uygulamalarının %5'inin spam olduğunu ortaya koyuyor.

Nexgate, bu araştırma sonuçlarına 2011-2013 arasındaki Facebook, Twitter, Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google+, YouTube ve LinkedIn üzerindeki 60 milyon paylaşımını inceleyerek ulaştığını belirtiyor. Araştırmadan çıkan tüm bu veriler sosyal spamciliğin artık bağımsız bir dolandırıcılık kolu olduğunu ve bu kanallardan sanal dolandırıcıların büyük kazançlar kazandığını ortaya koyuyor.



Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER