Akreditasyonunun sebebi ne, saklanan ne var?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, şehit cenaze törenine TRT ve Anadolu Ajansı dışında basın kuruluşu alınmaması kararını TBMM’ye taşıdı.

Akreditasyonunun sebebi ne, saklanan ne var?

Peşpeşe gelen şehit cenazelerinin ardından şehitlerin gerek memleketlerinde düzenlenen törenlerde, gerekse cenaze namazlarında halkın öfkesi AKP'li bakan ve milletvekillerine yönelmeye başladı. Bunun üzerine müstafi hükümet, Dünyada eşi benzeri olmayan bir karara imza atarak şehit cenazelerine AA ve TRT dışında basın kuruluşlarını almama kararı aldı. Bu akıl dışı uygulama TBMM gündemine taşındı.
 
DAVUTOĞLU'NA SORU: BASINDAN  SAKLANAN BİR ŞEY Mİ VAR?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçelerini bağlayan karayolunda düzenlenen saldırıda şehit olan 8 askerimizin, 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen askeri törene, TRT ve Anadolu Ajansı dışında basın mensubu alınmamasını TBMM’ye taşıyarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’na çeşitli sorular yöneltti.
 
UYGULANAN AKREDİTASYONUN SEBEBİ NEDİR?
 
Yarkadaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na; “Törene TRT ve Anadolu Ajansı dışında basın mensubu alınmamasının sebebi nedir?”,  “Uygulanan akreditasyonun nedeni nedir? Törende basının görüntü almasına neden izin verilmemiştir? Basından saklanan bir şey mi vardır?”,  “Şehit cenaze törenlerine TRT ve Anadolu Ajansı dışında basın mensubu alınmayacağı doğru mudur?” sorularını yöneltti.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Akreditasyonunun sebebi ne, saklanan ne var? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER