Tilmaç, 50 yıllık tiyatro birikimini Manavgatlı gençlere aktarıyor


ANTALYA (CİHAN)- Tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, çocuklara küçük yaşta sevdirmek için tiyatro kursu veriyor. Ünlü oyuncu 50 yıllık sinema ve tiyatro birikimini Antalya Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi'nde çocuk ve gençlerle paylaşıyor.

Sümer Tilmaç, Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi'nde tiyatro eğitimini senarist ve oyuncu Ayhan Rüzgar'la birlikte veriyor. Tilmaç ve Rüzgar'ın haftanın 2 günü 2'şer saat dönüşümlü olarak paylaştığı tiyatro kursunda oyunculuk, diksiyon, kişisel gelişim, yaratıcı drama, kostüm, aksesuar, iletişim ve sahne gösterileri alanlarında dersler veriliyor.

Tiyatro severler, Türk sineması ve tiyatrosunun profesyonel sanatçısı Sümer Tilmaç'tan böyle bir eğitim aldıkları için oldukça memnun olduklarını belirtti. Tilmaç ve Rüzgar'ın derslerinde oldukça eğlendiklerini belirten kursiyerler, eğitimleri tamamlandığında bir tiyatro eserini de sahneye koyacakları için oldukça heyecanlı olduklarını kaydetti.

Yaşamaktan zevk aldığı Manavgat'ta belediyenin aracılığı ile tiyatro eğitimi vermekten oldukça mutlu olduğunu belirten Tilmaç, "Manavgat'ı çok seviyorum. Yaşamak için tercih ettiğim yer olan bu kentte gençliğin yetişmesinde karınca kararınca katkım oluyorsa ne mutlu bana. Ayrıca yeni jenerasyondan Ayhan Rüzgar ile birlikte bu projeyi gerçekleştirmek de çok güzel. Bizlere bu imkanı sunan sanat ve sanatçı dostu Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e çok teşekkür ediyorum. Tiyatro kurslarına katılan öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.



CİHAN
<< Önceki Haber Tilmaç, 50 yıllık tiyatro birikimini Manavgatlı gençlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER