Tren garı kavşağındaki anma etkinliğinde Kürtçe ağıtlar yükseldi

Tren garı kavşağındaki anma etkinliğinde Kürtçe ağıtlar yükseldi

Başkent'teki patlamada hayatını kaybeden 102 kişi için Ankara Tren Garı önünde düzenlenen anma etkinliğinde Kürtçe ağıtlar yükseldi.

KESK, DİSK, TMMOB, TTB önderliğinde çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri 102 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ikinci ayında Ankara Tren Garı önünde anma etkinliği düzenledi. Etkinliğe patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri de katıldı. Kürtçe ağıtlar yakan ailelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Toplanan grup, 'Katilleri tanıyoruz, unutturmayacağız' pankartı açıp, çeşitli sloganlar attı. Patlamada ölenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Patlamada 17 yaşındaki kızı Dicle'yi kaybeden baba Faik Eli, burada hayatını kaybedenlerin hepsinin kendisi için bir Dicle olduğunu söyledi. O gün burada hayatını kaybedenlerin bir amacının olduğunu belirten Eli, "Bu ülkede onurlu bir duruşu, onurlu bir yaşamı, onurlu bir toplumu yaratmak gibi bir dertleri vardı. Bugün bu ülkeyi yöneten siyasal zihniyetin bu ülkeye, bu millete karşı duyamadığı sorumluluğu hissettikleri için buradaydılar. Evet bu ülkede demokrasi yok. Bu ülkede insan hakları yok. Buraya gelen canlarımız bundan sonrası için insan onurunun daha yüksek mertebede olması için çabaları, düşünceleri, emekleri ve mücadeleleri vardı. Ama egemenler bunu kendi içlerine sindiremediler." diye konuştu.

O gün kızının attığı bir mesajı anımsatan baba Eli, "Kızım daha 17 yaşındaydı. Şu mesajı paylaştı; 'Biz Ankara'ya barışı getirmeye gidiyoruz' demişti. Maalesef egemenler bunu kendi içlerine sindiremediler. Fakat şunu unutmasınlar bu mücadele burada bitmeyecek. Bu mücadele devam edecek. Onların bıraktığı yerden biz devam ettireceğiz." dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri hayatını kaybedenlerin anısına patlama yerine karanfil bıraktı. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Tren garı kavşağındaki anma etkinliğinde Kürtçe ağıtlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER