TÜİK: 15 yaş ve üstü fertlerin yüzde 46,5'i çalışıyor


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2014 yılı sonuçlarına göre 15 yaş ve üstü fertlerin yüzde 46,5'i çalışıyor. Çalışan fertlerin yüzde 70'ini erkekler, yüzde 30'unu kadınlar teşkil ediyor.

Fertlerin esas iş gelirleri incelendiğinde; gelirlerin yüzde 65,1'ini hizmet sektöründen elde edilen gelirler oluşturuyor. Bunu yüzde 8,3 ile tarım, yüzde 20 ile sanayi ve yüzde 6,7 ile inşaat sektörlerinden elde edilen gelirler takip ediyor.

GELİR GRUBU YÜKSELDİKÇE HİZMET GELİRİNİN PAYI ARTIYOR

Esas iş gelirleri dikkate alındığında gelir düzeyi yükseldikçe, hizmet sektöründen elde edilen gelir payının arttığı; tarım ve inşaat sektörü gelir payının ise azaldığı görülüyor.

En düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun gelirinin yüzde 22'sini tarım geliri oluştururken, en yüksek yüzde 20'lik gelir diliminde bu oran yüzde 5'e denk geliyor. Diğer taraftan hizmet gelirinin payı en düşük gelir grubunda yüzde 42,1 iken, en yüksek gelir grubunda yüzde 74'e tekabül ediyor. İnşaat gelirinin payı en düşük gelir diliminde yüzde 18,2 iken, en yüksek gelir diliminde yüzde 4,6 seviyesinde. Sanayi sektörünün payı ise orta gelir grubunda yüzde 26,8 ile en yüksek değerini elde ederken, en yüksek ve en düşük gelir gruplarında (sırasıyla yüzde 16,3 ve yüzde 17,7) birbirine yakın değerler alıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber TÜİK: 15 yaş ve üstü fertlerin yüzde 46,5'i çalışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER