Türk okullarının madalya sayısı, Romanya başbakanını şaşırttı


Romanya hükümeti, 2015 yılında uluslararası olimpiyatlarda ülkenin yüz akı olan öğrencileri ödüllendirdi. Romanya adına kazanılan 267 madalyanın 51'ini alan Türk okulları öğretmen ve öğrencileri, ödül töreninde büyük takdir topladı. Tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Başbakan Sorin Campeanu, bu başarıyı Romanya geneline yaymaya çalışacaklarını dile getirdi.

Romanya hükümeti, uluslararası arenada ülkeye madalya getiren öğrencileri para ödülüyle taltif etti. Geleneksel törende, altın çocukların öğretmenleri de diplomayla onurlandırıldı.

Bu yılki uluslararası olimpiyatlarda toplam 267 madalya kazanan öğrenciler, hukümet binasında düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Eski eğitim bakanı olan Romanya'nın geçici Başbakanlık görevini sürdüren Sorin Campeanu, uluslararası olimpiyatlarda derece yapan öğrencileri tebrik ederek başarı belgesi verdi. Törene ülke çapında 99 okuldan 225 öğrenci ile onları olimpiyatlara çalıştıran 230 öğretmen katıldı. Öğretmen ve öğrencilere başarı belgesi takdim edildi.

Başbakan Sorin Campeanu, ödül törenindeki konuşmasında "Burada gördüğümüz öğrenci ve öğretmenler Romanya'yı 2015 senesi boyunca kürsüye taşıdılar. 225 öğrenci, 2015 yılı içinde 51'i altın 267 madalyayı Romanya'ya kazandırdılar. Umarım Romanya olarak diğer alanlarda da bu kadar başarılı oluruz."

Başbakan, öğretmenlere de ayrıca teşekkür ederek "Başarılı öğrenciler yetiştiren buradaki 250 öğretmene de ayrıca teşekkür ediyorum. Başarılı öğrencilerin birçoğu başkent Bükreş'ten. Merkezdeki bu başarıyı tüm Romanya'ya yaymak hedefimiz olmalıdır." dedi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER SAHNEYE SIĞMADI

Bu yılki ödül törenine, başarıdan başarıya koşan Türk okulları damga vurdu. Romanya'ya kazandırılan 267 madalyanın 51'ini alan Türk okullarından 33 öğrenci, ödül törenine her sene olduğu gibi adeta ambargo koydu. Ödül töreninde öğrenci ve öğretmenler sahneye sığmadı. Türk koleji öğrencilerinin başarı belgelerini gören Başbakan sayının çokluğu karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Öğrenci ve öğretmenler, Başbakan Campeanu ile toplu fotoğraf çektirdi. Tören sonrası öğrencilere, aldıkları madalya başına 2000 Euro ile 500 Euro arası para ödülü takdim edildi.

Romanya'da 5 vilayette faaliyet gösteren Türk okullarının başarıları dilden dile dolaşıyor. 10 okulda 3.300 öğrenci ile eğitim faaliyetlerini sürdüren okullar, uluslararası yarışmalarda şimdiye kadar Romanya'ya 581 madalya kazandırdı. 21 yıldır ülkede her kesimden büyük takdir toplayan Türk okulları, Romanya devlet erkanının da gözbebeği durumunda. Ülkenin en büyük eğitim yerleşkesine sahip Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi'nin açılışını, geçtiğimiz haftalarda Senato Başkanı Calin Popescu Tariceanu yapmıştı. Tariceanu, Romanya'da başarılarıyla adından söz ettiren okulu "Romanya'nın ekonomik ve sosyal kalkınmasında bir model" olarak nitelendirmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Türk okullarının madalya sayısı, Romanya başbakanını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER