Türk-Rus gerginliğine rağmen Zenit taraftarlarına izin çıktı


Belçika'da 9 Aralık tarihinde Gent'in kendi sahasında Zenit ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçı için bölgedeki Türk nüfusu sebep gösterilerek Rus taraftarlarına yer verilmemesi kararı iptal edildi.

Gent Belediye Başkanı Daniel Termont, güvenliğin tekrar garanti altına alındığını ve taraftarların gelebileceğini belirtti.

Belçika'ya takımlarını desteklemeye gelecek olan Rus taraftarlar, Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğe takılmıştı. Gent Belediye Başkanı Daniel Termont, Zenitli taraftarlara yer ayrılmayacağını açıklamış, Gent bölgesinde Türk nüfusunun yoğun olduğunu ve aynı zamanda Zenit taraftarlarının da iyi bir imajının olmadığını belirterek, "Güvenlikten sorumlu kişi benim. Zor bir karar oldu ama vatandaşlarımın güvenliğini düşünmek zorundayım." demişti.

Ancak Belediye Başkanı güvenlik konusunda gerekli tedbirlerin alındığını ve taraftarın güvenliğinin garanti altında olacağını belirterek Zenit taraftarlarının gelebileceğini duyurdu. Termont, Rus otoritelerinin de ekstra güvenlik görevlisi göndereceğini ve federal polisin de garanti verdiğini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Türk-Rus gerginliğine rağmen Zenit taraftarlarına izin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER