Türkmendağı, Rus ve Esed; Harceli ise IŞİD'ın bombardımanı altında


Suriye'de Rus ve İran askerlerinin desteğini alan rejim güçleri ile IŞID militanları, Türkmenlere yönelik saldırılarını katlima dönüştürdü. Binlerce sivilin katledildiği saldırılar sonrası fırsatını bulan Türkmenler, Türkiye sınırına doğru kaçıyor. Türkmendağı bölgesinde bulunan Türkmenler ise Rus savaş jetlerinin bombardımanı altında kaldı. Kilis yakınlarında bulunan Türkmen köyü Harceli'nin de IŞID saldırıları altında olduğu öğrenildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Suriye'de rejim güçleri ve IŞID tarafından saldırılara maruz kalan Türkmenlere su ve gıda yardımında bulunuldu. Hatay'ın Yayladağı sınırına giden ekipler, yardımları burada Özgür Suriye Ordusu saflarında çatışan Türkmenlere teslim etti. Türkmenlerden Ahmet Arap, Türkmendağı ve Kilis sınırındaki Harceli köyünde bulunan Türkmenlerin büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Rejim askerlerinin, İran ve Rusya askerleriyle birlikte, Rusya savaş uçaklarının havadan bombardıman desteğiyle Türkmendağı bölgesini bombaladıklarını ifade eden Ahmet Arap, Harceli'nin ise IŞID'ın bombardımanı altında olduğunu söyledi.

Uçakların sınıra yakın yerleri bombaladıklarını vurgulayan Arap, bombardımandan kurtulmak isteyenlerin sınıra yaklaştıklarını, kaçamayanların ise bombardıman altında olduklarını kaydetti. Sınıra yaklaşabilen yaklaşık 200 kişinin orada çadırlar kurarak mülteci gibi yaşadıklarını ifade eden Arap, "Yakınlarımızı gördük. Sınıra gelenler yasak olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye alınmıyor. Sadece yaralıları alıyorlar. Biz de Adana Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği gıda ve elbise malzemelerini götürdük. Suyu Halep bölgesine, gıda ve elbiseleri de Türkmendağı'ndaki Türkmen kardeşlerimize verdik." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkmendağı, Rus ve Esed; Harceli ise IŞİD'ın bombardımanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER