Türkmenlere yapılan saldırılar protesto edildi


Memur-Sen üyesi bir grup, Rusya'nın havadan sağladığı destekle Esed rejimine ait güçlerin Suriye'teki Türkmen bölgesine yönelik saldırıları protesto etti.

Memur-Sen İstanbul İl Başkanlığı Gençlik Komisyonu Genç Memur Sen'e bağlı bir grup, Bayır Bucak bölgesine yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla Taksim'deki Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Polis eylem üzerine konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Konsolosluk önüne gelen grup, 'Türkmen kardeşim yalnız değilsin', 'Katil Rusya Suriye'den defol','Bayır Bucak ebedi ocak' ve 'Rusya şaşırma sabrımız taşırma' şeklinde slogan attı. Grup eylem sırasında üzerinde 'Zalimlerin karşısında direnişin yanındayız' pankartını taşıdı.

'Katil Rusya Suriye'den defol' diye slogan atan grup adına konuşan Genç Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Beşşar Esed rejiminin İran ve Suriye'de Türkmenlere yönelik büyük bir zulüm işlediğini söyledi.

Yılmaz Esed'in vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çevirdiğini sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen Rusya'yı da alarak Türkmenlere yönelik saldırıya geçtiğini ifade etti. Yılmaz, "Esed bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor. Hep birlikte Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın çocuk yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar. Zalim Rusya'yı katil Esed'i Bayır Bucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyoruz, lanetliyoruz. Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla Bayır Bucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." dedi.

Yılmaz konuşması sonunda uluslararası toplumu Putin, Esed, DEAŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ettiklerini belirtti.

Eyleme katılan vatandaşlar ise Türkmenlere yönelik zulmü protesto etmek için buraya geldiklerini, imkan verilmesi halinde Türkmenlere desteğe gitmeye hazır olduklarını söyledi.

Grup yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu arada polis eylem sırasında başkonsolosluğa yumurta atılmasına müsade etmedi. Polis eylemcilerin elindeki yumurtaları toplayarak, 'yumurtalı eyleme' engel oldu.

CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenlere yapılan saldırılar protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER